ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος: «Στοχοποιείτε το λαό μας»

«Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθεί η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα μας»

«Είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό και απαιτούμε να αποσυρθεί», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, για την συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο Γιώργος Μαρίνος υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά, ανοίγοντας το στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας και παραχώρησε βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει βήμα παραπέρα, παραχωρώντας όσες βάσεις θέλουν οι ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων». Σημείωσε ότι «κάνουν την Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιείται ο λαός», ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας σε γαλλικό αεροπλανοφόρο και στην προετοιμασία αποστολής στρατευμάτων σε Λιβύη και στα στενά του Ορμούζ, όπως επίσης πυραύλων «Patriot» στην Σαουδική Αραβία.

«Τα δίνετε όλα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές» τόνισε ο κ. Μαρίνος και συμπλήρωσε πως «ο λαός δεν ξεχνάει τις εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τη δικτατορία στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και κατοχή. Έχει χρεοκοπήσει η στρατηγική του "καλού παιδιού" των Αμερικανών και της ΕΕ στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. Η Τουρκία με αυτές τις πλάτες γκριζάρει το Αιγαίο και κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ΗΠΑ θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν για να συνδιαχειριστούν το Αιγαίο και για αυτό η κυβέρνηση επανέφερε τη θέση για προσφυγή στη Χάγη» και την κάλεσε να πει δημόσια τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό με την Τουρκία.

Την ακύρωση της συμφωνίας ζητούν φορείς και συνδικάτα που ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση, όταν το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.