ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ

Τσίπρας σε εργαζόμενους του ΟΤΕ: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σας»

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη ρητορική και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της «ενθαρρύνει μια λογική ασυδοσίας» των επιχειρήσεων προς όφελος των μεγαλύτερων κερδών αλλά απέναντι στην εργασιακή ασφάλεια και την εργασιακή κανονικότητα. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «για την απόλυτη στήριξη που έχουμε από εσάς στον αγώνα μας» και έκανε λόγο για «σπίλωση» του αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ και «σιωπή των ΜΜΕ».

Ειδικότερα, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησης στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις τους και παρατήρησε πως ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ η κερδοφορία της εταιρείας, έχει μειωθεί πολύ το μισθολογικό κόστος, ιδιαίτερα και σε σύγκριση και με άλλες χώρες. Ανέφερε ότι αυτό το γεγονός «δεν δικαιολογεί μια πολιτική απολύσεων και μια πολιτική που θέλει να μην υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας». Υποστήριξε ότι «αυτή η στάση της εταιρείας -που δεν ήταν ίδια όσο εμείς ήμασταν κυβέρνηση- έχει να κάνει με το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, μέσα από τη ρητορική αλλά και με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει πάρει για να ακυρώσει παρεμβάσεις που είχαμε φέρει και εξασφάλιζαν τους εργαζόμενους, ενθαρρύνει μια λογική ασυδοσίας των επιχειρήσεων, ακόμα και αυτές με τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία». Μια «λογική ασυδοσίας», όπως είπε, κατά την οποία, για να έχουν ακόμα μεγαλύτερη κέρδη, συρρικνώνουν το μισθολογικό κόστος απέναντι στην εργασιακή ασφάλεια και στην εργασιακή κανονικότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι είναι μία λαθεμένη πολιτική, τόνισε ότι η κανονικότητα είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι η κατάργησή τους και πως «αν η διοίκηση του ΟΤΕ δεν συμμορφωθεί με αυτήν, τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι και θα οδηγηθούμε σε μία πολύ αρνητική εξέλιξη στην αγορά εργασίας, σε μια ζούγκλα...». «Σας παρακολουθούμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σας», πρόσθεσε και σχολίασε ότι υπήρξαν και έξι απολύσεις συναδέλφων τους «που δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις», ενώ ευχήθηκε στους εργαζόμενους οι διαπραγματέυσεις που ξεκινούν αύριο να έχουν αίσιο τέλος.

Ο κ. Φούκας επισήμανε ότι «δεν είναι παράλογο το αίτημά μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην πιο κερδοφόρα επιχείρησης στην Ελλάδα και δεν είναι παράλογο το αίτημά μας να πούμε ότι δεν μπορεί αυτός ο όμιλος να έχει απολύσεις» και εθελούσιες «με το πιστόλι στον κρόταφο». Ανέφερε ότι «εδώ, σήμερα, το παράλογο είναι ότι θέλουν κατάτμηση της εταιρείας, θυγατρικές εταιρείες με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με απολύσεις εργαζόμενων». Όπως συμπλήρωσε, σε σχέση με το 2012, σήμερα υπάρχει μείωση του μισθολογικού κόστους περίπου 60% «και όλο αυτό πήγε σε μείωση θέσεων εργασίας και ελαστικές σχέσεις απασχόλησης». «Δεν μπορεί να λέμε για επιστροφή στην κανονικότητα και η κανονικότητα να σηματοδοτεί κι άλλη ελαστικοποίηση στη χώρα μας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση απέναντι σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα που πάει να δημιουργηθεί». Σχολιάζοντας ότι ο αγώνας τους έχει «σπιλωθεί» με το επιχείρημα ότι κάνουν πολλές μέρες απεργία, σημείωσε πως οι Γερμανοί συνάδελφοι τους έκαναν 11 εβδομάδες απεργία όταν ανακοινώθηκαν τα σχέδια της Ντόιτσε Τέλεκομ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.