ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος»

Βαρουφάκης για Μάγδα Φύσσα: «Από πότε μία πρόταση σε ένα πρόσωπο-σύμβολο πρέπει να είναι προσυμφωνημένη;»

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του ΜέΡΑ25 για υποψηφιότητα της Μάγδας Φύσσα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρότι η μητέρα του δολοφονημένου από τους Χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα δεν ήταν καν ενήμερη για κάτι τέτοιο (!), με τον επικεφαλής του κόμματος και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να υπεραμύνεται της απόφασής του, δίνοντας εξηγήσεις και τονίζοντας ότι «δεν της το γνωστοποιήσαμε νωρίτερα για να μην τη φέρουμε σε δύσκολη θέση»...

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος η απόφασή μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι για την απόφαση που πήραμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στην μισαλλοδοξία, η κυρία Φύσσα χωρίς να το έχει επιδιώξει, μέσα από τη δολοφονία του γιου της, εξελίχθηκε από μία μητέρα σε ένα πολιτικό πρόσωπο, που σηκώνει στους ώμους της το βάρος του τεράστιου αγώνα εναντίον της διχόνοιας, του αυταρχισμού, του υφέρποντος νεοφασισμού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Από πότε μία πρόταση σε ένα πρόσωπο-σύμβολο για οποιοδήποτε αξίωμα πρέπει να είναι προσυμφωνημένη;», διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης. Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα πρόσωπο που να μπορεί να σηματοδοτήσει την ενότητα του ελληνικού λαού από το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα. Η ίδια η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά τιμητική και αυτό μας τιμά. Δεν θέλαμε να της το γνωστοποιήσουμε πριν για να μην τη φέρουμε σε δύσκολη θέση».

«Απορρίπτουμε την κυρία Σακελλαροπούλου, όχι ως πρόσωπο, αλλά τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη μετακίνηση ενός εν ενεργεία ανώτατου δικαστικού στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. «Εμείς θα ψηφίσουμε "παρών" στην ψηφοφορία της Τετάρτης», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Κατανοώ την αμηχανία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να στηρίξουν Παυλόπουλο, προτού ο έξυπνος ελιγμός του κ. πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μία άλλη συστημική επιλογή», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.