ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας και τη Διάσκεψη του Βερολίνου

Βαρβιτσιώτης: «H έντονη νευρικότητα Ερντογάν δεν συνηθίζεται για αρχηγό κράτους»

«H έντονη νευρικότητα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν δεν συνηθίζεται για αρχηγό κράτους», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, όπου αναφέρθηκε τόσο στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο, όσο και στα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις παράνομες γεωτρήσεις και σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από μια πολύ έντονη νευρικότητα μέσα από τις δηλώσεις του, κάτι το οποίο δε συνηθίζεται για αρχηγό κράτους. Από την πλευρά της η Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσπαθεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας εξάγει ασφάλεια, σε αντίθεση -όπως συμπλήρωσε- με την Τουρκία που έχει ρόλο αποσταθεροποιητικό.

Για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έδειξε μια πολύ έντονη αποφασιστικότητα με τον τρόπο που κινήθηκε και ότι δε μπορεί να αποκλειστεί από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Κατέληξε δε ότι είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχει ενεργό συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία ξεκινήσει στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.