ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια της εισβολής από τα ΜΑΤ στη Χίο

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ κατήγγειλε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Σε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι προπηλακίστηκε από τα ΜΑΤ, στη διάρκεια κινητοποιήσεων κατοίκων στη Χίο κατά τη δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί, προχώρησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm», ανέφερε: «Παρόλο που είχα γνωρίσει την ιδιότητά μου στον επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στην περιοχή του Αίπους, δέχτηκα μια απρόκλητη επίθεση και προπηλακισμό από τους άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, μου σπάσανε τα γυαλιά, με απώθησαν και μπροστά μου εκτέθηκε μια απαράδεκτη κατάσταση: Ένας πολίτης, ο οποίος ειρηνικά -τουλάχιστον εμένα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να κάνει κάτι επιθετικό- είχε συλληφθεί, αιμορραγούσε και παρόλα αυτά δεχόταν χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ. Αυτήν την καταγγελία την έκανα προφορικά στην κυρία εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατευθύνομαι αυτήν τη στιγμή στο γραφείο της για να καταθέσω και εγγράφως την καταγγελία ότι προπηλακίστηκε ο βουλευτής, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, έχοντας κάνει γνωστή την ιδιότητά μου και μπροστά μου πολίτης, ο οποίος βρισκόταν ειρηνικά χωρίς καμία απολύτως επιθετική συμπεριφορά δεχόταν αυτό που περιέγραψα από τους άνδρες των ΜΑΤ. Είναι μια τραγική κατάσταση αυτή την οποία ζει το νησί σήμερα, είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας και αυτή η σελίδα φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και δυστυχώς του εντελλόμενου υπουργού του, του κ. Μηταράκη, που τυχαίνει δυστυχώς να είναι και βουλευτής Χίου».

Σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Χίου, ο βουλευτής διευκρίνισε: «Εδώ έχουν βγει περίπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, μία ή δύο από αυτές είχαν εγκλωβίσει κάποιους πολίτες και δεν τους άφηναν να μετακινηθούν προς το σημείο που έχει επιταχθεί η περιοχή και προβλέπεται να δημιουργηθεί αυτή η υπερδομή. Δεν είχαν καμιά επιθετική συμπεριφορά οι άνθρωποι και δέχθηκαν μια απρόκλητη επίθεση. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, ήδη υπάρχει άλλος ένας τραυματίας, ο οποίος διακομίστηκε με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Χίου και φοβούμαι ότι η κατάσταση πολύ εύκολα μπορεί να ξεφύγει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.