ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Κακοκαιρία στην Αττική: Χιόνια σε Πεντέλη, Πάρνηθα και Μαλακάσα

Στον «πάγο» θα παραμείνει και σήμερα η χώρα, όπως ενημέρωσε σχετικά το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με την Αττική να βλέπει πολλές περιοχές της να... ντύνονται στα λευκά!

Ήδη, παρουσιάστηκε έντονη χιονόπτωση σε περιοχές των βορείων προαστίων, καθώς χιονίζει σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Άγιο Στέφανο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Νέα Ερυθραία και Υμηττό, ενώ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ρίχνει χιονόνερο.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης -και της προβλεπόμενης έντασής της τις επόμενες ώρες- έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ χαμηλή ορατότητα παρατηρείται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από Κηφισιά και προς την άνοδο.

Λόγω του χιονιά, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη και πάνω, και από τη Θήβα προς Αθήνα. Το πρωί πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην περιοχή της Άνοιξης:

Σύμφωνα με το meteo τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Πέμπτης θα είναι το ισχυρό ψύχος, οι βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις και καταιγίδες

Στην πρόγνωσή του για τον καιρό το meteo αναφέρει ότι για το υπόλοιπο της Πέμπτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, ο καιρός θα είναι βροχερός στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής 07/02.
Πώς θα είναι ο καιρός στην Αττική

Ο καιρός στην Αττική θα παραμείνει «βαρύς» σύμφωνα με το meteo. Συγκεκριμένα, αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου έως το πρωί της Παρασκευής 07/02. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Προσοχή στο οδικό δίκτυο

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν κατά τόπους στο οδικό δίκτυο το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προτρέπει τους πολίτες να συμβουλεύονται την υπηρεσία «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων.

Στον χάρτη για τον καιρό που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατούν το βράδυ της Πέμπτης 5/2 προς Παρασκευή 6/2 σε μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αυτόν, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής 07/02 οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη 06/02 και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή 07/02.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.