ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η θέση των ΗΠΑ για το Αιγαίο διευκολύνει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας»

Καραθανασόπουλος: «Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων για τη Novartis»

«Επαναθέτουμε το αίτημα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες να αρθεί το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis», δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις εξελίξεις στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα από την άρνηση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis να προσέλθουν και να εξετασθούν από την προανακριτική επιτροπή ο κ. Καραθανασόπουλος είπε: «Μιλήσαμε για φιάσκο σε ό,τι αφορά την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων και την έκδοση των ενταλμάτων βίαιης προσαρμογής, γιατί ακριβώς υπό καθεστώς ανωνυμίας είναι πολύ καθαρό ότι όλα αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμείς λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορεί υπό καθεστώς ανωνυμίας να υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση των υποθέσεων». Προέβλεψε, δε, ότι «αν συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων είναι πολύ φανερό ότι οδηγούμαστε σε μια εκφυλιστική διαδικασία».

Με αφορμή το νομοσχέδιο της ΝΔ για το Ασφαλιστικό, ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «είναι συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου και με βάση την αναλογιστική μελέτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν έως τα 70 χρόνια, ενώ μειώνονται οι δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ».

Για το προσφυγικό ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «πρέπει να απεγκλωβιστούν και να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. (...) Η πολιτική της ΕΕ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών».

Τέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ ζητούν από Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν»... (...) Η λογική Πόντιου Πιλάτου των ΗΠΑ διευκολύνει τις επιδιώξεις της Άγκυρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.