ΚΟΣΜΟΣ

Πολύ ανθεκτικός ο νέος ιός!

Κορωνοϊός: Επιβιώνει ακόμα και... 9 ημέρες σε χειρολαβες και πόμολα!

Έως και εννέα ημέρες μπορεί να παραμείνει ενεργός ο κορωνοϊός, καθώς -σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες- μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω σε χειρολαβές, πόμολα, κουμπιά, ασανσέρ και διάφορα πράγματα που αγγίζουν καθημερινά οι άνθρωποι.

Το συμπέρασμα αυτό επιτείνει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638). Στην Ουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Η επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου μετά την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής υγείας στη Χουμπέι ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταγράφηκαν 94 νέοι θάνατοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.