ΚΟΣΜΟΣ

Τις επόμενες δύο ημέρες

Κορωνοϊός: ΗΠΑ, Βρετανία και Βραζιλία στέλνουν αεροσκάφη στην Ουχάν για να απομακρύνουν υπηκόους τους

Πληθαίνουν τα μέτρα που λαμβάνουν ουκ ολίγα κράτη υπό τον φόβο του θανατηφόρου κορωνοϊού, με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Βραζιλία να παίρνουν απόφαση για αποστολή αεροσκαφών στην Ουχάν, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε ο ιός, προκειμένου να απομακρύνουν υπηκόους τους από την περιοχή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφη για να παραλάβουν πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Ουχάν, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι και εστίας του νέου κορωνοϊού, αύριο Πέμπτη.

Το Foreign Office, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι θα εκμισθώσει πολιτικό αεροσκάφος για να παραλάβει υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγενείς τους από την περιοχή της Ουχάν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, Φερνάντου Αζεβέντου, ανακοίνωσε ότι δύο στρατιωτικά αεροσκάφη Embraer C-190 της Πολεμικής Αεροπορίας -ο τύπος αυτός αεροσκάφους σε διαμόρφωση μεταφοράς επιβατών έχει 36 θέσεις- θα αναχωρήσουν σήμερα για την Ουχάν με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ισπανία και Πολωνία για ανεφοδιασμό και θα φθάσουν στην κινεζική πόλη μεθαύριο Παρασκευή, αφού δόθηκε η άδεια των αρχών στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο ΥΠΕΞ Ερνέστου Αραούζου, σκοπός είναι να απομακρυνθούν 29 Βραζιλιάνοι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη των οικογενειών τους που είναι Κινέζοι υπήκοοι, από την Ουχάν και άλλοι Βραζιλιάνοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή. Μετά τον επαναπατρισμό τους, θα μεταφερθούν σε στρατιωτική βάση στην Ανάπολις, περίπου 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 18 ημέρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.