ΚΟΣΜΟΣ

Στους 16 οι νεκροί στη χώρα από την επιδημία

Κορωνοϊός: Μολύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν!

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο υπουργός αναπληρωτής Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό και βρίσκεται ήδη σε καραντίνα.

16 οι νεκροί στο Ιράν

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου είχε ανακοινώσει πως ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό έφθασε τους 16 στο Ιράν και κάλεσε τους Ιρανούς να μένουν στα σπίτια τους, διότι αυτό «είναι ασφαλέστερο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, «περιλαμβανομένων 16 στην πόλη Κομ».

Από τις 19 Φεβρουαρίου όταν ανακοινώθηκαν οι δύο πρώτοι θάνατοι από τον covid-19 στην Κομ, την ιερή πόλη των σιιτών που προσελκύει προσκυνητές και μαθητές θεολογίας από όλο τον κόσμο, το Ιράν βρίσκεται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού εκτός Κίνας, από όπου ξεκίνησε.

Δύο από τους ανθρώπους που υπέκυψαν σήμερα ήταν ηλικιωμένες γυναίκες από την κεντρική επαρχία Μαρκαζί και ο τρίτος ήταν ένας ασθενής στην επαρχία Αλμπόρζ στο βόρειο Ιράν, διευκρίνισε το Irna.

«Η μία (γυναίκα) ήταν ηλικίας 87 ετών και έπασχε από καρδιαγγειακά, πνευμονολογικά, ηπατικά και νεφρολογικά προβλήματα. Υπέκυψε έπειτα από δύο ημέρες νοσηλείας», δήλωσε ο Αμπάς Νικραβές, διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Σαβέχ στο Irna.

Η δεύτερη ήταν 82 ετών και έπασχε από «σοβαρή αιματολογική και καρδιαγγειακή ασθένεια». Πέθανε έπειτα από μία ημέρα νοσηλείας, πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η γυναίκα αυτή επισκεπτόταν τακτικά την Κομ όπου ζουν τα παιδιά της.

«Τρία νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στην πόλη Σαβέχ της επαρχίας Μαρκαζί», επεσήμανε ο Νικραβές.

Το πρακτορείο Irna δεν έδωσε πληροφορίες για το άτομο που πέθανε στην Αλμπόρζ, όπου δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Οι αρχές του Ιράν δεν έχουν διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα στη χώρα, όμως το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι 320 άνθρωποι νοσηλεύονται στην σιιτική ιερή πόλη Κομ.

Εξάλλου στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας οι αρχές έχουν ανακοινώσει την ακύρωση συναυλιών, όπως και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και γηπέδων στην προσπάθεια.

Στο μεταξύ, κάποιες γειτονικές χώρες του Ιράν έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται από σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το Ιράν «για διάστημα μίας εβδομάδας», το οποίο μπορεί να ανανεωθεί.

Έξι αραβικές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με όλους τους ασθενείς να έχουν κάποια σχέση με το Ιράν.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε οκτώ. Το Μπαχρέιν έχει επίσης καταγράψει οκτώ κρούσματα. Στα Εμιράτα έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα του covid-19, εκ των οποίων ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.