ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεχίζεται το «θρίλερ» στην υπόθεση Novartis

Μανιαδάκης: «Είναι ψευδομάρτυρες "Σαράφης" και "Κελέση"»

«Ψευδομάρτυρες» χαρακτήρισε τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» ο Νίκος Μανιαδάκης, στον οποίο είχε, επίσης, απονεμηθεί παλαιότερα το ίδιο καθεστώς.

«Η ίδια η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει βάλει στο αρχείο επτά από τις υποθέσεις για τις οποίες έκαναν καταγγελίες» είπε ο κ. Μανιαδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6 υπενθυμίζοντας ότι «εμένα με εμφάνισαν να είμαι παντρεμένος με επιχειρηματία ενώ ο "Σαράφης" κατέθεσε ότι άκουσε πως χρηματίστηκα ενώ υπήρξα σύμβουλος Λοβέρδου ενώ δέκα άνθρωποι έχουν καταθέσει ότι δεν ήμουν ποτέ σύμβουλος του κ. Λοβέρδου».

«Έχουν λοιδωρήσει δεκάδες ανθρώπους και όλο είναι θέμα μαρτυρίας χωρίς τίποτα συγκεκριμένο. Περνάει έτσι ένα μήνυμα ότι μπορείς να μπεις σε καθεστώς προστασίας, να λες ό,τι θες και να περνάει ατιμώρητο» πρόσθεσε ο κ. Μανιαδάκης.

Ο Νίκος Μανιαδάκης υποστήριξε ότι η νομοθεσία για τους προστατεύομενους μάρτυρες «προϋποθέτει ότι για να τύχει κανείς αυτής της προστασίας θα πρέπει να έχει ενταχθεί με δύο προϋποθέσεις: να μην έχει εμπλακεί με την υπόθεση και να λέει την αλήθεια. Για τους συγκεκριμένους μάρτυρες θα πρέπει να αξιολογηθεί από τις αρχές αν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Όπως εξήγησε «ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξεταστεί το καθεστώς» θυμίζοντας ότι «ένας από αυτούς τους δύο με κατηγόρησε και μέσα σε 6 ώρες απεντάχθην από το πρόγραμμα».

«Υπάρχουν καταθέσεις ότι οι μάρτυρες αυτοί έχουν εμπλοκή με την υπόθεση. Αφενός πρόκειται για πρώην στελέχη της εταιρείας που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία και αφετέρου έχουν καταθέσει στο FBI και προσδοκούν οικονομικό όφελος» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την παρουσία της αστυνομίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες ο κ. Μανιαδάκης είπε ότι «ανάλογα με το πόσο η υπόθεση βρίσκεται στην επικαιρότητα τότε αναβαθμίζεται η διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση αλλά είναι σε απόσταση και δεν γίνεται αντιληπτή από τον προστατευόμενο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.