ΕΛΛΑΔΑ

«Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Σωτηρία»

Συγκλονίζει ο Έλληνας που γύρισε από την Ουχάν: «Ήταν μία περιπέτεια που δύσκολα θα ξεχάσω»

Τις πρώτες του δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο «Σωτηρία», εκεί που θα παραμείνει σε εθελούσια καραντίνα για 14 μέρες, έκανε ο ένας εκ των δύο Ελλήνων που γύρισε χτες από την Ουχάν.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μερσινιάς μαζί με μία ακόμη Ελληνίδα ταξίδεψε από την πόλη Ουχάν στο Λονδίνο, από εκεί στη Ρώμη και μετά με ειδική πτήση στην Αθήνα για να φτάσει τελικά στην Ελευσίνα και από εκεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Επέστρεψα χθες το απόγευμα όπου και μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Σωτηρία απευθείας. Δυστυχώς το διάστημα που παρέμεινα στην Κίνα δεν μετράει οπότε για τις επόμενες 14ημέρες θα παραμείνω για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο” αναφέρει και προσθέτει: “Είμαι καλά, αισθάνομαι καλά, χαίρομαι που μετά την περιπέτεια αυτή επέστρεψα πίσω. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει και περιμένουμε να περάσουν οι ημέρες. Το άλλο άτομο που ήρθαμε μαζί από την Κίνα είναι γυναίκα και όπως πρέπει είμαστε σε διαφορετικά δωμάτια. Ήταν πραγματικά μια περιπέτεια που δύσκολα θα ξεχάσω στη ζωή μου η αλήθεια είναι αυτή», είπε ο Γιάννης Μερσινιάς στο newsit.gr.

Ο Γιάννης Μερσινιάς κατάφερε και γύρισε από την Κίνα και θα πρέπει να κάνει λίγο υπομονή μέχρι η περιπέτειά του να τελειώσει οριστικά.

Όταν ζούσε σε μία πόλη-φάντασμα
Ωστόσο όσο βρισκόταν εκεί ο επιχειρηματίας είχε περιγράψει λεπτομερώς την κατάσταση στην Ουχάν.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μερσινιάς όλες εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε επικοινωνία με την πρεσβεία στην Κίνα, καθώς, όπως τους είχε ενημερώσει, επιθυμούσε να διακόψει νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε την παραμονή του.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, δεν υπάρχουν λεωφορεία, δεν υπάρχουν αεροπλάνα. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Εστιατόρια δεν δουλεύουν, ξενοδοχεία δε λειτουργούν. Πρόκειται για μία άδεια πόλη» είχε αναφέρει στον Alpha ο κ. Μεσσηνιάς.

«Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ» είχε προσθέσει.

Όταν προσπαθούσε να «δραπετεύσει» από την Κίνα
Σε άλλες δηλώσεις του, ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει πως νιώθει πως πρωταγωνιστεί σε σενάριο επιστημονική φαντασίας καθώς όσο παρέμενε εκεί το μόνο που έβλεπε ήταν μία πόλη-φάντασμα.

«Απλά μπαινοβγαίνω σ’ ένα ξενοδοχείο και κάνω βόλτες, σε μια άδεια πόλη με μια μάσκα, που αν δεν την φοράς σου κάνει παρατήρηση η αστυνομία. Δεν γλιτώνεις εύκολα.

Αισθάνομαι σαν να πρωταγωνιστώ σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ τα καταστήματα στο σύνολο τους είναι κλειστά.

Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχουν απαγορευτεί οι μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ και τα εστιατόρια είναι κλειστά», είχε περιγράψει στο newsit.gr, όσο βρισκόταν στην Ουχάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.