ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση κοπής πίτας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα

Σκουρλέτης: «Το 2020 θα αποκαλυφθεί η πραγματική πολιτική της ΝΔ»

«Αυτό που γίνεται σήμερα στην Πάτρα γίνεται σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και πραγματικά είναι μία συνάντηση όλων αυτών που συμπορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια και που σήμερα συνομολογούμε ότι υπάρχει ανάγκη να κάνουμε πράξη ένα κόμμα, ανοικτό, μαζικό, λαϊκό, το οποίο θα είναι παντού παρών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, από την Πάτρα, προσερχόμενος σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, «σε αυτή την προσπάθεια χωρούν πολλοί και πολλές και έτσι διαμορφώνουμε την Αριστερά της εποχής μας, η οποία κατορθώνει να είναι ο εκφραστής της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις εγγραφές νέων μελών στο κόμμα, είπε ότι «αυτήν την στιγμή μιλάμε για έναν υπερδιπλασιασμό των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό». Παράλληλα, ανέφερε ότι «ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ποιοτικά στοιχεία, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήλθαν την επομένη ημέρα μιας εκλογικής νίκης, αλλά ήλθαν διότι εμπνέονται από την προσπάθειά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έχει μία ξεχωριστή δυναμική».

Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρουσιάζεται ένα νομοσχέδιο, το οποίο οδηγεί de facto στη μείωση των απολαβών για τους περισσότερους ασφαλισμένους, αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών». Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «επιβεβαιώνεται ο πραγματικός χαρακτήρας αυτής της πολιτικής, όπου ουσιαστικά θέλει να συρρικνώνει την κοινωνική ασφάλιση και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπουν και εκεί οι ιδιώτες».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στο ασφαλιστικό, το βλέπουμε κι αλλού, αφού από τον Απρίλιο συμπολίτες μας θα αρχίσουν να χάνουν την πρώτη τους κατοικία, ενώ οι προσδοκίες για ανάπτυξη 4% έχουν διαψευσθεί». Επίσης, σημείωσε ότι «το 2020 θα αποκαλυφθεί η πραγματική πολιτική της ΝΔ».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε και για το μεταναστευτικό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς δεν θα είμαστε μία ανεύθυνη πολιτική δύναμη, εμείς θα υπερασπιστούμε μια αντίληψη, την οποία με συνέπεια είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύουμε πραγματικά πως η σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος περνάει μέσα από μία ισοκατανομή αυτού του φορτίου που υπάρχει και όχι με κορώνες, οι οποίες είναι αναποτελεσματικές, και με διχαστικά μηνύματα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δώσαμε μία απάντηση σε όλους αυτούς τους καλοθελητές, που δήθεν στο όνομα της προοδευτικής παράταξης θέλουν να υπονομεύσουν την πορεία προς το συνέδριο μας. Θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλες καταστάσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από όλους εμάς που συμμετέχουμε σε αυτήν την υπόθεση, το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς τον τρόπο που θα συζητάμε. Η καλύτερη απάντηση στα διάφορα κέντρα που θέλουν να υπονομεύσουν αυτήν την πορεία είναι οι δημοκρατικές μας συλλογικές και ανοικτές διαδικασίες που χωρούν όλους όσοι συμφωνούν με το διακηρυκτικό πλαίσιο που όλοι μαζί έχουμε αποφασίσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.