ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία προς τις δυνάμεις της FRONTEX στον Έβρο

Χρυσοχοΐδης : «Η Ευρώπη είναι εδώ - Δεν εκβιαζόμαστε, δεν θα περάσει κανείς»

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ στον Έβρο, σε επίσκεψη του ,με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge.

Αρχικά μετέβησαν στο Φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, όπου ενημερώθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο, από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοριογραμμή. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο εκτελεστικός διευθυντής του FRONTEX απηύθυναν ομιλίες στο προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη - μέλη για την επιχείρηση RABIT της FRONTEX, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Είναι χαρά μου να σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στα σύνορα μας, λίγες μέρες αφότου ο πρωθυπουργός μας υποδέχθηκε, στο ίδιο σημείο, τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών θεσμών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία των ευρωπαϊκών δυνάμεων στα σύνορα και συνέχισε: «Η Ευρώπη είναι εδώ με τις αρχές της. Τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, το κράτος δικαίου. Εμείς δεν ξέρουμε να φυλάμε αλλιώς τα σύνορα. Αυτές οι αξίες είναι η σημαία μας, είναι η πίστη μας. Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη, αλλά και δυνατή. Ως γεωπολιτικός παράγοντας σταθερότητας, σαν ψύχραιμος κόσμος λογικής, δικαιωμάτων και νομιμότητας απέναντι σε καθεστώτα αυταρχισμού, σε αναταράξεις γεωπολιτικές, σε φανατισμούς και ασύμμετρη βία...Ο αγώνας είναι κοινός. Ο στόχος είναι κοινός... Δεν εκβιαζόμαστε, δεν θα περάσει κανείς. Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι τα σύνορα, εδώ αρχίζει η Ευρώπη».

Απευθυνόμενος στους ακρίτες της χώρας ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Συμπατριώτες μου Έλληνες, εμείς γνωρίζουμε επιπλέον πως εδώ είναι Έβρος. Δεν είναι ένα ποτάμι που χωρίζει, είναι μια ορμή γεμάτη ζωή. Είναι η ζωή σας, η ζωή του ακρίτα και η ζωή του νερού. Φυλάτε αυτόν τον τόπο κι αυτό το ποτάμι χιλιάδες χρόνια. Τα σύνορα είναι μια ομίχλη, που, άμα δεν ανήκεις, χάνεσαι. Πρέπει να νιώθεις ποιος είσαι και να ξέρεις που πατάς. Κι εσείς τα γνωρίζετε και τα δυο καλά, το έχετε πολλές φορές δείξει, το διατρανώνετε και τώρα».

Και ο υπουργός κατάληξε: «Όταν είμαστε μαζί σας εδώ, νοιώθουμε πως όλα τα μπορούμε, η πίστη κι η δύναμή σας μας εμπνέουν και μας στηρίζουν. Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας, γιατί μας κάνετε περήφανους και δυνατούς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.