Neo

Δεν θα γίνει Μητσοτάκης… ούτε με τον κορωνοϊό!

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλάκις επισημάνει ότι «δεν θα γίνει Μητσοτάκης» στην άσκηση αντιπολίτευσης. Έτσι, χθες, επέλεξε να μην πει κουβέντα on camera κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο του ΕΟΔΥ με τον κορωνοϊό, αλλά να αναφερθεί κεκλεισμένων των θυρών σε αυτό.

Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζοντας και την βεβαιότητά του πως αν αυτά είχαν συμβεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αντιμετώπιση των ΜΜΕ θα είναι διαφορετική. «Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική. Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι. Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορωνοϊο και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι». Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στη καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να κάνει και μία σύσταση... θρησκευτικού χαρακτήρα, μετά την αποκάλυψη ότι από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ διαβεβαίωναν ανησυχούντες πολίτες ότι η χρήση κοινού κουταλιού στη Θεία Κοινωνία δεν... λειτουργεί μεταδοτικά για τον κορωνοϊό. «Πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.