Neo

Η ψυχραιμία μας εχθρός του σχεδίου Ερντογάν

Αυτό υποστηρίζει σε ανάρτησή του με αφορμή όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Ο αυταρχικός Ερντογάν, υπηρετώντας το σχέδιο υπεκφυγής του από το στραπατσάρισμα στη Συρία και για λόγους άντλησης ωφελημάτων από τη Δύση αλλά και αποπροσανατολισμού των πολιτών του που τους σέρνει από σύγκρουση σε σύγκρουση, δημιουργεί τις εστίες έντασης με την Ελλάδα, εργαλειοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες. Στο στρατήγημά του αυτό περιλαμβάνεται και η εικόνα του ‘πατερούλη’ για ανθρώπους που ο ίδιος χρησιμοποιεί ως αναλώσιμα υλικά, κατηγορώντας την Ελλάδα ως ανηλεή και δίνοντας συγχρόνως άλλοθι στο διευθυντήριο της Ευρώπης , όχι μόνον να μην στραφούν εναντίον του αλλά να τον ενισχύσουν κιόλας, ως δήθεν αδικημένο παράγοντα σταθερότητας», γράφει, επισημαίνοντας ότι η καλύτερη ‘κάλυψή’ του για τον σκοπό αυτό, θα είναι η εικόνα νεκρών που θα επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. «´Ηδη χρησιμοποιεί το όπλο εποχής, τα fake news», λέει ο κ. Πεταλωτής, τονίζοντας όμως ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός σε μια περιορισμένη περιοχή με συγκέντρωση ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, ευρισκόμενη σε ένταση και με την πίεση του απαραβίαστου των συνόρων.

Για αυτό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου : «Αυτό μπορεί και πρέπει να το χειριστεί αποκλειστικά ο Στρατός και η Αστυνομία, που γνωρίζουν και οφείλουν να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής και να δίνουν την δέουσα προσοχή σε τυχόν προβοκάτσιες. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, όσο κι αν ανησυχούμε, όσο κι αν αγανακτούμε, όσο πατριώτες κι αν αισθανόμαστε, όσο κι αν διαθέτουμε νόμιμο ή παράνομο οπλισμό , δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλεκόμαστε επιχειρησιακά στις πολύ ευαίσθητες αυτές καταστάσεις. Ούτε πόλεμο έχουμε ,ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον εθνικό μας σχεδιασμό, ούτε με τις ταρζανιές μας γινόμαστε περισσότερο πατριώτες. Το αντίθετο, οι αμετροεπείς πολεμικές ιαχές από εύκολα μάγκες, μπορούν να προκαλέσουν τέτοια βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα, που το θερμό μας κεφάλι ούτε μπορεί να διανοηθεί», σημειώνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, καλώντας όλους να κρατήσουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία, και τους αρμόδιους να μαζέψουν τους... υπερχειλίζοντες ψευτοπατριωτισμού από τις εστίες έντασης, για να αντιμετωπίσει η συντεταγμένη Πολιτεία το πρόβλημα που έπρεπε ούτως ή άλλως να αναμένουμε ότι σε δεδομένο χρόνο θα δημιουργούνταν. «Αλλιώς δουλεύουμε για τους διάφορους ‘απέναντι’», όπως καταλήγει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ.Πεταλωτή στο “Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, όσο κι αν ανησυχούμε, όσο κι αν αγανακτούμε, όσο πατριώτες κι αν αισθανόμαστε, όσο κι αν διαθέτουμε νόμιμο ή παράνομο οπλισμό , δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλεκόμαστε επιχειρησιακά στις πολύ ευαίσθητες αυτές καταστάσεις.” Ο κάθε “υπερπατριώτης” δεν έχει δικαίωμα να εκθέτει τη χώρα στην παγκόσμια ειδησεογραφία .Η κυβέρνηση, τα εμπλεκόμενα υπουργεία καλούνται να συνετίσουν όλους αυτούς τους “υπερπατριώτες” .Οι πρωτοβουλίες τους είναι επιβλαβέστατες άνευ ίχνους δίκης τους ευθύνης.Μας εκθέτουν

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.