ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι διατυπώσεις Μητσοτάκη για τη Θεία Κοινωνία δεν ήταν και οι πιο πειστικές»

ΚΙΔΗΣΟ: «Το διάγγελμα επέτεινε τους προβληματισμούς»

Τους προβληματισμούς του, αλλά και τις απορίες του, για τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει:

«Με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, δύο αναγκαίες επισημάνσεις, αφού οι προβληματισμοί, αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται:

Κατανοητή η επικοινωνιακή διαχείριση των μέχρι τώρα ενεργειών της κυβέρνησης, αλλά από ό,τι έγινε αντιληπτό κυρίως των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, όμως αυτό δεν δικαιολογεί διάγγελμα. Πολύ περισσότερο που μετά από αυτό εγείρονται πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων:

Ποιος είχε μέχρι τώρα τον συντονισμό της δράσεων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Γιατί από τώρα και στο εξής αναλαμβάνει τον συντονισμό η Πολιτική Προστασία; Εφόσον όλα έχουν γίνει σωστά μέχρι τώρα, όπως υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, γιατί αλλάζει χέρια ο συντονισμός; Γιατί δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αναφορά την οικονομική διάσταση της υπόθεσης; Ουσιαστική, όχι γενική, που πράγματι υπήρξε. Γιατί υπήρξε και ορθώς, αναφορά και στην ατομική ευθύνη των πολιτών, αλλά όχι και η πολιτική καταδίκη όσων υπόσχονται μαϊμού θεραπείες ή αγνοούν εγκληματικά τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών; (Υπενθυμίζεται ότι, όταν κάποιοι άλλοι με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα απειλούσαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και πάλι τότε η κυβέρνηση σιώπησε – πολιτικό κόστος, γαρ).

Και με την ευκαιρία αυτού του τελευταίου, μια απορία, που μπορεί να μην αφορά μόνο την κυβέρνηση, όμως αφορά την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών:

Μετά από όσα έχουν συμβεί, υπάρχει ακόμη θέμα δημόσιας συζήτησης περί της Θείας Κοινωνίας; Η απορία διατυπώνεται, γιατί και μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, η σχετική συζήτηση σε κάποια ΜΜΕ δεν φαίνεται να υποχωρεί. Όχι μόνο γιατί πιθανότατα και οι διατυπώσεις εκ μέρους του δεν ήταν και οι πιο πειστικές, αλλά και γιατί ορισμένοι, δεν κατανοούν ότι, ατομική ευθύνη, δεν σημαίνει απλώς τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής αλλά και κοινωνική ευθύνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.