ΚΟΣΜΟΣ

Στη Χώρα των Βάσκων

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος στην Ισπανία από την επιδημία

Οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν και δεύτερο θάνατο στη χώρα από την επιδημία του κορωνοϊού, ενός 82χρονου άνδρα που υπέφερε επίσης από χρόνιες παθήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Χώρας των Βάσκων.

«Ο εκλιπών έπασχε από πνευμονία και διαγνώστηκε με κορωνοϊό σήμερα (σ.σ. χθες)», ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη τον πρώτο θάνατο λόγω της επιδημίας, έναν άνθρωπο που πέθανε τον Φεβρουάριο, του οποίου η νεκροψία απέδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον ιό. Πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στη Βαλένθια.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η Ισπανία είχε 200 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων ή την ακύρωση ιατρικών συνεδρίων ώστε να είναι διαθέσιμοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο, η Ισπανία αποκλείει προς το παρόν τη λήψη δραστικών μέτρων όπως το κλείσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 100 θάνατοι και 3.000 κρούσματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.