ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Κορωνοϊός: Έφτασαν στα 10 τα κρούσματα της επιδημίας - Η σύζυγος του 66χρονου που διαγνώσθηκε στην Πάτρα

Το δέκατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του 9ου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο και συγκεκριμένα για τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάσεις για κορωνοϊό έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.

Όπως φαίνεται υπάρχει πλήρης ανατροπή το τελευταίο 24ωρο σε ό,τι αφορά την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Έπειτα από ένα βραχύ διάστημα τριών ημερών, από την περασμένη Κυριακή ως και την περασμένη Τρίτη, που ο ιός φαινόταν «ακινητοποιημένος» και είχαν αναφερθεί επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα τέσσερα «εισαγόμενα» και τα τρία στενές επαφές των εισαγόμενων κρουσμάτων, οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές έχουν πλέον σημάνει συναγερμό. Έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό κρούσμα της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός, το πιο σοβαρό μέχρι τώρα, με ηλικία άνω των 60 χρόνων και με καρδιοπάθεια που τον καθιστά άτομο ευπαθούς ομάδας, αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά σε ό,τι αφορά την έκταση της μετάδοσης. Ήδη έχουμε τη σύζυγό του να νοσεί και εξετάσεις γίνονται σε πολλά άτομα.

Έκτεταμένη ιχνηλάτηση γίνεται από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στις επαφές του 66χρονου στην Ηλεία, στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στον περίγυρο του, αλλά και στους 52 ταξιδιώτες της εκδρομής προσκυνηματικού χαρακτήρα με τους οποίους ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους.

Λαμβάνονται μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο μετά το 9ο κρούσμα

Μετά το κρούσμα του 66χρονου που είναι σε σοβαρή κατάσταση, έχει αποφασιστεί η λήψη εκτάκτων μέτρων στην Αχαϊα, αλλά και στους νομούς Ηλείας και Ζακύνθου, κλείνοντας τα σχολεία για σήμερα και αύριο, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσεία, καλλιτεχνικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα μέρη με μεγάλες συναθροίσεις.

Υπάρχει έντονη ανησυχία πως ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα αυξηθεί στους τρεις νομούς, καθώς η περίπτωση του 66χρονου δεν είχε κριθεί αρχικά ως ύποπτη, με αποτέλεσμα να έχει έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο, ακόμη και εντός του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, αλλά και του Ρίου.

Ήδη αρκετά μέλη του προσωπικού των νοσοκομείων έχει τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του 66χρονου σε Αίγυπτο και Ισραήλ, έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα

1ο κρούσμα του κορωνοϊού: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, στο Μιλάνο.
2ο κρούσμα του κορωνοϊού: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, Διεγνώσθη με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη ο 9 ετών γιος της 38χρονης.
3ο κρούσμα του κορωνοϊού: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, Διεγνώσθη γυναίκα 40 ετών, τραπεζικός, στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.
4ο κρούσμα του κορωνοϊού: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, Διεγνώσθη 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.
5ο κρούσμα του κορωνοϊού: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, Διεγνώσθη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης (2ο κρούσμα).
6ο κρούσμα του κορωνοϊού: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, Διεγνώσθη 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.
7ο κρούσμα του κορωνοϊού: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, Ελληνας στην Αθήνα, στενή επαφή του τρίτου κρούσματος (40χρονης).
8ο κρούσμα του κορωνοϊού: Τετάρτη 04 Μαρτίου, Ελληνας στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.
9ο κρούσμα του κορωνοϊού: Τετάρτη 04 Μαρτίου, Ελληνας στην Πάτρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
10ο κρούσμα του κορωνοϊού: Πέμπτη 05 Μαρτίου, Ελληνίδα στην Πάτρα, σύζυγος του 9ου κρούσματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.