ΕΛΛΑΔΑ

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Κορωνοϊός: Γέννησε η γυναίκα που είναι θετική στη νόσο και σκόρπισε αισιοδοξία!

Ένα από τα πλέον αισιόδοξα περιστατικά μέσα στη «μαυρίλα» της πανδημίας, σημειώθηκε χθες στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου καταγράφηκε ο πρώτος τοκετός γυναίκας, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό!

Για το εν λόγω περιστατικό, της νέας γυναίκας που «χτυπήθηκε» από τη νόσο του κορωνοϊού, ενώ βρισκόταν σε κύηση, είχε σημάνει συναγερμός από τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά, η νέα γυναίκα διακομίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο «Αττικόν» και υποβλήθηκε σε καισαρική τομή από τους γυναικολόγους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο η μητέρα, όσο και το νεογνό, είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύονται σε ειδικό χώρο απομόνωσης στο νοσοκομείο. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο από το νεογνό έχει ληφθεί δείγμα για να ελεγχθεί από τα εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει μολυνθεί.

Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός στο έμβρυο από τη μητέρα είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι πάρα πολύ λίγα, καθώς έχουν καταγραφεί μόλις 20 περιστατικά εγκύων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Ευτυχώς όλα τα μωρά που γεννήθηκαν ήταν υγιή, δηλαδή δεν υπήρξε κάθετη μετάδοση του ιού μέσα στη μήτρα μέσω του πλακούντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.