ΚΟΣΜΟΣ

Απελπισμένος ηλικιωμένος ανάμεσα στα άδεια ράφια σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα απαραίτητα...

Κορωνοϊός: Η εικόνα ντροπής για τη Βρετανία, αλλά και για ολόκληρο το σύστημα...

Λένε ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Και δεν έχουν κι άδικο... Μία πολύ «δυνατή» φωτογραφία, λοιπόν, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, μία φωτογραφία που -αν μη τι άλλο- ντροπιάζει την υπερδύναμη Βρετανία και «ξεγυμνώνει» το σύστημα και την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η εν λόγω φωτογραφία δείχνει έναν απελπισμένο ηλικιωμένο, ο οποίος βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ της Αγγλίας και τσεκάρει την λίστα του, ενώ γύρω του όλα τα ράφια είναι άδεια, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο ηλικιωμένος κύριος μοιάζει χαμένος μέσα στον ανθρωποφάγο «λαβύρινθο» της καπιταλιστικής «ανάπτυξης», μην μπορώντας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα, τα είδη πρώτης ανάγκης, ελέω της ραγδαίας έξαρσης του κορωνοϊού, και μάλιστα σε μία από τις παγκόσμιες οικονομικές υπερδυνάμεις, τη Μεγάλη Βρετανία...

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φωτογραφία, που δείχνει τον ηλικιωμένο άνδρα να κοιτά την λίστα του ενώ γύρω του, στα ράφια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, τραβήχτηκε σε κατάστημα μεγάλης (!) αλυσίδας σούπερ-μάρκετ της χώρας, στο Έπσομ. Ωστόσο, η ίδια ή παρόμοια κατάσταση επικρατεί όχι μόνο σε όλη την Αγγλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο (όπως και στην Ελλάδα, φυσικά...), με την πανδημία να αποκαλύπτει όλες μαζί τις αδυναμίες και τα προβλήματα της κοινωνίας που ζούμε, που ήταν κρυμμένες (όχι όλες) κάτω απ' το χαλάκι...

«Δάκρυσα»: Τι έγραψαν στα social media για την εικόνα του ηλικιωμένου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως έκανε τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς να συγκινούνται με τον ηλικιωμένο κύριο. «Ω Θεέ μου, δάκρυσα» έγραψε ένας χρήσης στο Twitter, με έναν άλλον να προσθέτει «Είναι τόσο στενάχωρη αυτή η εικόνα. Τις προάλλες πήγα στο τοπικό μου σούπερ μάρκετ. Η ίδια κατάσταση. Με στενοχώρησε πολύ». Ένας άλλος ανέφερε: «Θέλω να δώσω σε αυτόν τον κύριο όλο το χαρτί υγείας που αγόρασα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.