ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απίστευτο

Κορωνοϊός: Η Λειψία επέστρεψε στις προπονήσεις, η Νάπολι στο γήπεδο στις 25 Μαρτίου!

Ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν κάποιοι που προπονούνται... Μία απ΄ αυτές τις ομάδες είναι η Λειψία, ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα που έχει προκριθεί στους προημιτελικούς του Champions League, πριν από την αναστολή της ανώτατης ηπειρωτικής διασυλλογικής διοργάνωσης και ο οποίος επέστρεψε στο γήπεδο, έστω στο προπονητικό κέντρο του, στο Κόταβεγκ.

Στα τρία γήπεδα του συλλόγου οι παίκτες έκαναν ατομικές ασκήσεις βελτίωσης της ντρίμπλας, του σουτ στην εστία και την αντοχή. Η φυσική επαφή αποφεύχθηκε, ενώ η προπόνηση διήρκεσε μια ώρα. Μετά την ολοκλήρωσή της οι ποδοσφαιριστές άλλαξαν στις αίθουσες των κεντρικών γραφείων του συλλόγου, πήραν φαγητό από το εστιατόριο της λέσχης για να το μεταφέρουν μαζί τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα σπίτια τους, για να κάνουν ντους στις οικίες τους.

Ο τεχνικός της Λειψίας, Γιούλιαν Νάιγκελσμαν, θέλει να επαναλάβει αυτό το είδος της προπόνησης και τις επόμενες μέρες.

Απίστευτο, η Νάπολι επιστρέφει στις προπονήσεις στις 25 Μαρτίου

Τη στιγμή που η Ιταλία μετράει 47.000 κρούσματα και θρηνεί πάνω από 4.000 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού -οι 627 εκ των οποίων απεβίωσαν στο τελευταίο 24ωρο- η διοίκηση της Νάπολι (των Κώστα Μανωλά και Ορέστη Καρνέζη) πήρε μία απίστευτη απόφαση, καλώντας επισήμως το βράδυ της Παρασκευής (20/3) τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να επιστρέψουν στις προπονήσεις από την προσεχή Τετάρτη 25 Μαρτίου.

«Η Νάπολι ανακοινώνει ότι η ομάδα, θα επανέλθει στις προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, με πρωινό πρόγραμμα εκγύμνασης». Μέσα σε 22 λέξεις η διοίκηση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αποφάσισε να τραβήξει το δικό της... δρόμο στο θέμα των προπονήσεων, παρά το γεγονός πως υπάρχει αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι την 4η Απριλίου, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης και της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι και ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο ήταν οι μοναδικοί ανάμεσα στους ισχυρούς άνδρες των ομάδων της Serie A, που ήθελαν (εδώ και μέρες) να επιστρέψουν στα γήπεδα οι ποδοσφαιριστές ρους πριν από την 4η Απριλίου. Παρά τις αντίθετες «φωνές» των αρχών, των γιατρών, αλλά και του προέδρου της ένωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών, Νταμιάνο Τομάζι, ο οποίος μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής (20/03) τόνισε σε δηλώσεις του πως οποιαδήποτε προπόνηση πριν τις πρώτες ημέρες του Απρίλη, μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή των αθλητών και των προπονητών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.