ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας στα δικαστήρια ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Με επιστολές της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητάει την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών, λόγω του κορωνοϊού.

Στις επιστολές τους, οι εισαγγελείς αναφέρουν:

«Το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή τη διαφαινόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού COVID 19 στην ελληνική επικράτεια, διαπιστώνοντας ότι κανένα από τα ληφθέντα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσής του δεν σχετίζεται με τη λειτουργία των δικαστηρίων, όπου καθημερινά συναθροίζονται υποχρεωτικά χιλιάδες συμπολίτες μας, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να λάβουν άμεσα πρόνοια για:

α) Την άμεση και τακτική απολύμανση των χώρων των δικαστηρίων της χώρας με την ταυτόχρονη διάθεση αντισηπτικών υγρών και μέσων ατομικής προφύλαξης και υγιεινής.

β) Τη λήψη μέτρων αποφυγής συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες και στις υπηρεσίες των Εισαγγελιών και δικαστηρίων της χώρας (άρθρ. 18 παρ. 4 εδ. β', παρ. 7 Ν. 1756/1988) εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση, άλλως την παροχή εξουσιοδότησης στους διευθύνοντες τα δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας να ορίζουν με πράξη τους ανάλογα με τις τοπικές επικρατούσες συνθήκες υγείας.

γ) Την άμεση αναστολή λειτουργίας κάθε δικαστηρίου, στο οποίο τυχόν θα διαπιστωθεί κρούσμα, πλην βεβαίως της εκδίκασης υποθέσεων με κατεπείγοντα χαρακτήρα (προσωρινά κρατούμενοι, παραγραφές, αυτόφωρα κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα κ.λπ.)».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.