ΚΟΣΜΟΣ

Έξι τα κρούσματα στην Ιρλανδία, δεκαεπτά στην Αλγερία

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Σλοβενία

Η επιδημία του κορωνοϊού «χτύπησε» και την Σλοβενία, αφού επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής ταξίδεψε στη Σλοβενία από το Μαρόκο, μέσω της γειτονικής Ιταλίας και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων STA. Μέχρι στιγμής οι αρχές της χώρας έχουν εξετάσει 352 ανθρώπους για τον ιό.

Ιρλανδία: Τέσσερα νέα κρούσματα του ιού

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα τέσσερα νέα κρούσματα του Covid-19, με τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε έξι.

Οι τέσσερις νέοι ασθενείς είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες που επισκέφτηκαν πρόσφατα την βόρεια Ιταλία.

Εννέα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν οι αρχές στην Αλγερία

Εννέα νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 17.

Δεκαέξι από τα κρούσματα προέρχονται από την ίδια οικογένεια στην επαρχία Μπλίντα, περίπου 30 χλμ νότια της πρωτεύουσας Αλγέρι. Το 17ο κρούσμα είναι ένας Ιταλός.

Η οικογένεια την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε έναν άνδρα και την κόρη του, από την Γαλλία, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την επιστροφή τους στην Γαλλία.

Οι αρχές έκτοτε έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους οι δύο αυτοί άνθρωποι συναντήθηκαν κατά τη διαμονή τους στην Αλγερία.

Η κυβέρνηση επίσης έχει θέσει σε συναγερμό το ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία, κυρίως στην Μπλίντα και σε γειτονικές πόλεις, για την αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων.

«Η κινητοποίηση των ιατρικών ομάδων παραμένει στο ύψιστο επίπεδο», υπογράμμισε σε ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.