ΚΟΣΜΟΣ

Υγιές άτομο με αθλητική δραστηριότητα, λένε οι συγγενείς

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στο Ευρωκοινοβούλιο - Ιταλός μόλις 41 ετών

Ο πρώτος θάνατος από την πανδημία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι -δυστυχώς- γεγονός, αφού ένας 41χρονος εξωτερικός συνεργάτης των ευρωπαϊκών θεσμών έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό και κατέληξε, το περασμένο Σάββατο, 22 Μαρτίου, έπειτα από επιπλοκές στο αναπνευστικό.

Πρόκειται για τον Ιταλό Giancarlo Agostino Di Maria, ο οποίος γεννήθηκε στο Βέλγιο και εργαζόταν στο Τμήμα Πληροφορικής Innovation and Technological Support (ITEC), το οποίο εξειδικευόταν στις τηλεδιασκέψεις της ΕΕ, αναφέρει το Euractiv.

Ο Di Maria εισήχθη στο νοσοκομείο της Sainte-Anne των Βρυξελλών και πέθανε από επιπλοκές στο αναπνευστικό πέντε ημέρες αργότερα. Παρότι δεν έγινε γνωστό αν είχε προβλήματα υγείας στο παρελθόν, εντούτοις οι συγγενείς του ανέφεραν ότι ήταν ένα υγιές άτομο, με αθλητική δραστηριότητα.

Το ευρωκοινοβούλιο, το οποίο γνωστοποίησε τον θάνατό του, ανέφερε πως έθεσε σε λειτουργία την ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο άτυχος άνδρας το προηγούμενο διάστημα. Οι συνάδελφοι του εκλιπόντος έχουν ειδοποιηθεί και οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν τεθεί στην υπηρεσία τους, ενώ οργανώνεται και ψυχολογική υποστήριξη για τους στενούς φίλους και συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Euractiv.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στα κτίρια του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, εν μέσω φόβων ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν την εξάπλωση της παγκόσμιας επιδημίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.