ΚΟΣΜΟΣ

Κατ' οίκον απομόνωση για 1,3 εκατ. ανθρώπους

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Σαντιάγο της Χιλής λόγω της πανδημίας!

Περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της Χιλής, τίθενται υπό κατ' οίκον περιορισμό για τουλάχιστον μία εβδομάδα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την απόφαση ανακοίνωσαν οι αρχές της Χιλής, παρατείνοντας παράλληλα ως τα τέλη του Απριλίου το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων. Το μέτρο αφορά επτά δήμους της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο, δηλαδή το 1,3 εκατ. από το σύνολο των 8 εκατ. της πρωτεύουσας, κι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 22:00 (03:00 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Οι συγκεκριμένοι δήμοι, σε πολλούς από τους οποίους βρίσκονται κτίρια δημόσιων θεσμών και εμπορικές ζώνες, «συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και η κίνηση των προσώπων θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες μολύνσεις», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς.

Περιορισμός σημαίνει «ότι ο κόσμος πρέπει να μείνει σπίτι», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί. Οι επτά δήμοι είναι οι Λας Κόντες, Λο Βαρνετσέα, Προβιδένσια και Βιτακούρα — οι πιο ευκατάστατοι της πρωτεύουσας — καθώς και αυτοί του κεντρικού Σαντιάγο, των συνοικιών Νιουνιόα και Ιντεπεντένσια.

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε ότι η αναστολή λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων παρατείνεται ως τα τέλη του Απριλίου. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή τη 16η Μαρτίου. Ήδη η χώρα έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο πλαίσιο της «προοδευτικής καραντίνας» που εφαρμόζει.

Στη Χιλή έχουν επιβεβαιωθεί 1.142 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, από τα οποία τα τρία ήταν θανατηφόρα, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.