ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί

Κορωνοϊός: Σοκ στη Ρόδο, βρέφος 7,5 μηνών θετικό στον ιό!

Σοκ και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, έπειτα από εξετάσεις που έγιναν κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου, Μάλιστα, αυτό είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της πανδημίας που καταγράφεται στο νησί.

Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα προκειμένου να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι το 7,5 μηνών βρέφος είναι θετικό στον ιό.

Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμόδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Λαμβάνονται άμεσα μέτρα στον Αρχάγγελο όπου διέμενε η οικογένεια

Σε δηλώσεις που έκανε απόψε, μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νικόλαος Διμέλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και επισήμανε ότι θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή από αύριο, όλη η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις ενώ κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι εντολές και οι υποδείξεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια του μωρού είναι αλλοδαποί και εγκαταστάθηκε στο χωριό τα τρία τελευταία χρόνια όπου ζουν κι εργάζονται. Από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία ιχνηλάτησης του περιστατικού και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να τεθούν σε αυστηρό περιορισμό τόσο η οικογένεια, όσο και όλοι όσοι είχαν άμεση σχέση μαζί τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.