ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τα προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια ο κορωνοϊός

Συντυχάκης: «Αποκαλύπτεται το διαχρονικό πρόβλημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία και οι ευθύνες των κυβερνήσεων»

«Το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού στον τομέα της Υγείας, αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο, με αφορμή τον κορωνοϊό», επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Για την κατάσταση αυτή, ο κ. Συντυχάκης σημείωσε «τις σοβαρές ευθύνες που έχουν και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση. (...) Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία και να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ ενώ τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν σε 24ωρη βάση».

Ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι «δεν φθάνει η ατομική ευθύνη, όπως λέει η κυβέρνηση για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας. (...) Είναι ντροπή οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ και του υπουργού Εργασίας για συνευθύνη εργοδοτών και εργαζομένων. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διασφαλίσει τις αποδοχές και την ασφαλιστική τους κάλυψη».

Κατήγγειλε, επίσης, την «προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει εργαζόμενους και συνδικαλιστές που αναφέρονται στις ελλείψεις των νοσοκομείων με αφορμή την κλήση σε απολογία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νοσοκομείου».

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Συντυχάκης επισήμανε ότι «κανείς δεν μιλά για την αιτία του, που δεν είναι άλλη από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γίνονται στην περιοχή για τη μοιρασιά των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, και η Τουρκία παίζει το δικό της παιχνίδι, για να εκβιάσει και να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των συμφερόντων της αστικής τάξης που διεκδικεί και αυτή μερίδιο. Είναι σοβαρές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα ΝΑΤΟικά και ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και, με τη στάση της, στηρίζει τον πόλεμο της Τουρκίας στη Συρία, γεγονός που επιφέρει μεγαλύτερες προσφυγικές ροές».

Ο κ. Συντυχάκης επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για «κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και των κανονισμών του Δουβλίνου που διπλοεγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, να μην δημιουργηθεί καμία κλειστή ή ανοιχτή δομή στα νησιά και γρήγορες διαδικασίες, με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, για τη χορήγηση ασύλου στους ξεριζωμένους ώστε να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους». Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει η δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων σε νησιά και Έβρο, που επιδίδονται σε «κυνήγι» προσφύγων και μεταναστών καλύπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.