ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο η Ελλάδα στην ΕΕ οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%»

Βολές εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι με τα οικονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, δημιουργεί μια νέα γενιά ανέργων και φτωχών.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο των μειώσεων και τον απολύσεων και επικαλείται στοιχεία άλλων χωρών όπως η Γαλλία, η Σουηδία αλλά και η Πορτογαλία όπου το κράτος αποζημιώνει από το 75 έως το 100% του μισθολογικού κόστους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών.

Αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών:

  • Γαλλία: το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού
  • Σουηδία: το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού
  • Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισπανία: το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού
  • Δανία, Πορτογαλία: το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού
    Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης.»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. τελειο,συμφωνουμε ολοι.
    τα χρηματα ποιος θα τα βάλει να βρούμε μονο. Το δημοσιο αλλωστε ειναι στο 100% ακομη χωρις να υπάρχουν εσοδα. Το ιδιο να ισχυσει για όλους τουλάχιστον.
    γλεντια που θα κανουμε.
    Να δω τον Μητσοτακη σε δημοψηφισμα για δραχμη και τον Τσιπρα να φωναζει μενουμε Ευρωπη,,,!!!! και φερτε μου μνημονια….
    μονο που τα εχουμε δωσει όλα ηδη ,αν θυμαμαι καλά…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.