Neo

«Στρώνουν το χαλί για μείωση μισθών στο Δημόσιο»

Ουδόλως αθώα θεωρεί η Ρένα Δούρου την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει την εθελούσια δωρεά του μισού μισθού βουλευτών, υπουργών και υφυπουργών στο ταμείο για τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ότι «η έκκληση προς την εθελοντική περικοπή κατά 50% της αποζημίωσης των βουλευτών της ΝΔ, προϊδεάζει για τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός απλώς έστρωσε το χαλί επικοινωνιακά για τις περικοπές που έρχονται.

Επί της ουσίας, η Ρένα Δούρου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι ενδεχόμενη μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων «θα πλήξει πάρα πολύ σοβαρά τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα στο πρότυπο χωρών που μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα, όπως η Πορτογαλία. Μάλιστα, η ίδια εξήγησε ότι περικοπή μισθών στο Δημόσιο σημαίνει πλήγμα για τον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι αφαιρώντας χρήματα από έναν δημόσιο υπάλληλο «αφαιρείς χρήματα από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς».

«Αν δεν πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην αγορά, μετά από τη λήξη του συναγερμού, θα έλθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μπροστά τους τα μνημόνια των προηγούμενων ετών, θα μοιάζουν με υποθέσεις νηπιαγωγείου», κατέληξε η Ρένα Δούρου περιγράφοντας με ζοφερό τρόπο και μελανά χρώματα το δυστοπικό μέλλον που έρχεται στη «επόμενη μέρα» μετά την κρίση του κορωνοϊού...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ε.Στ. 11:42 01/04/2020

    Άντε ράψε καμιά μάσκα κοπελιά και μη χαζολογάς.

  2. Σαν την πορδή πετάχτηκε και η Δούρου. Να πει κάτι και αυτή η κακορίζικη…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.