ΕΛΛΑΔΑ

Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω!

Σε άνευ προηγουμένου κίνηση προκλητικότητας προχώρησε η Τουρκία, καθώς στις 5:45, σήμερα, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σημειώνεται, ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Σύμφωνα με το βίντεο, το τουρκικό πλοίο αρχικά αυξάνει ταχύτητα και εν συνεχεία πέφτει πάνω στο ελληνικό που προπορεύεται, προκαλώντας του "μεγάλη ζημιά στα ρέλια", όπως ακούγεται να λένε οι άνδρες του λιμενικού που επέβαιναν σε αυτό.

Εν τω μεταξύ, κανένα περιστατικό παράνομης εισόδου ή αποβίβασης μεταναστών δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.