Neo

Άλλοθι... (;)

Την εισήγηση του πρωθυπουργού να διαθέσουν το 50% του μισθού τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Την βρήκε μάλιστα σωστή, πλην όμως προέβη στις ακόλουθες μαθηματικές πράξεις.

«Περίπου λοιπόν με το 50% του καθαρού μισθού όλων των βουλευτών ,Ευρωβουλευτών και εξωκοινοβουλευτικων υπουργών και υφυπουργών, το ποσόν που θα συγκεντρωθεί είναι πάνω κάτω με πρόχειρους υπολογισμούς στο εκατομμύριο τον μήνα. Δηλαδή γύρω στα 12 εκατομμύρια τον χρόνο», λέει, όσα περίπου και η δαπάνη της διαφήμισης για την πανδημία.

Μήπως θα ήταν αποτελεσματικότερο, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κάθε νομού, ο κάθε βουλευτής κλπ να διαθέτει 500 ευρώ τον μήνα αντίστοιχα σε οικογένειες που πένονται, πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα;», αναρωτήθηκε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να αφορά πάνω από 1700 οικογένειες πανελλαδικά. «Μήπως αυτός ο χειρισμός είναι και πιο ουσιαστικός και πιο ανθρώπινος;», συνέχισε, καταλήγοντας σε μία αδήριτη ανάγκη :»Αυτή η κίνηση να μην αποτελέσει το άλλοθι της περικοπής των μισθών και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.