ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτάσεις για την ανάταξη της Οικονομίας επεξεργάζεται το ΚΙΝΑΛ

Απαιτείται νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, τονίζουν όλο και περισσότερο στο Κίνημα Αλλαγής, αφού εκτιμούν ότι πρέπει να δούμε ποιος είναι ο ρόλος του Δημοσίου στη σφαίρα του ιδιωτικού και να βρεθεί ο τρόπος να αντιμετωπιστούν οι νέες ανισότητες που προκύπτουν με τη νέα κρίση. Επιπροσθέτως, το κοινωνικό συμβόλαιο αυτό θα είναι σε θέση να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, ώστε επιστρέφοντας κάποτε στην εργασία τους, η ζωή τους να μην αλλάξει προς το χειρότερο...

Τονίζοντας την ανάγκη η ένταξη του ψηφιακού κόσμου στην καθημερινότητά μας, να εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο Κίνημα Αλλαγής επικαλούνται την ιστορία και την παρακαταθήκη τους για να υποστηρίξουν ότι είναι εδώ για να εγγυηθούν τα συνταγματικά δικαιώματα κάθε πολίτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η έμφαση που δίνουν στην Οικονομία έχει να κάνει πρωτίστως με την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, αλλά βεβαίως και με την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες στηρίζουν την οικονομία όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, μη παραμερίζοντας ούτε κατ’ ελάχιστον το κομμάτι της Υγείας, αφού εκεί δίνεται η μεγάλη μάχη εν μέσω πανδημίας, στην Χαριλάου Τρικούπη σηκώνουν ψηλά το θέμα της Οικονομίας, θέτοντας κυρίως δύο σημεία :

Πρώτον, την στήριξη όλων των πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι και έχουν χτυπηθεί από την πρώτη στιγμή, μένοντας στο σπίτι. «Η στήριξη αυτή πρέπει να είναι γενναία, ειλικρινής και ολοκληρωμένη», λένε, καταγγέλλοντας ότι για πάνω από 40 μέρες οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν πάρει ούτε ευρώ από την κυβέρνηση, και μόλις τώρα ξεκίνησε να μπαίνει το ποσό των 800 ευρώ.

Δεύτερον, τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και θα ξαναστηθεί η πραγματική οικονομία, η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Στο Κίνημα Αλλαγής, εξάλλου, επεξεργάζονται ήδη σειρά προτάσεων που αφορούν στην Οικονομία, με κάποιες μάλιστα να έχουν ήδη κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο. Αυτές θα εμπλουτιστούν δεόντως, και θα πάρουν την μορφή κομματικού προγράμματος, το οποίο και θα εγκριθεί στην προσεχή Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, που πλέον προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, τουλάχιστον εκτός απροόπτου...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.