ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαγριωμένοι οι φίλοι των «Reds» για την αντεργατική στάση του αφεντικού

Φίλαθλοι Λίβερπουλ σε Χένρι: «Πλήρωσε τους εργαζόμενους ή φύγε»

Μεγαλώνει η αγανάκτηση στο Λίβερπουλ για τον ιδιοκτήτη της αγαπημένης τους ομάδας, Τζον Χένρι. Οι «κόκκινοι» φίλαθλοι, μίας ομάδας που φτιάχτηκε από εργάτες και για πολλά χρόνια εκπροσωπούσε τους κάτω «ορόφους» της κοινωνικής πυραμίδας, είναι έξαλλοι με τον Αμερικανό μεγιστάνα ιδιοκτήτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης για την αντεργατική πολιτική της διοίκησής του.

Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές έγινε γνωστό πως η διοίκηση της ομάδας έθεσε σε υποχρεωτική άδεια το μεγαλύτερο μέρος του διοικητικού της προσωπικού, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του συλλόγου, για όσο διάστημα διαρκεί το «λουκέτο» λόγω του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, όπως προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα καλύψουν το υπόλοιπο των αποδοχών τους. Δεν αναφέρθηκε όμως στην ανακοίνωση της διοίκησης πως 10 μεγαλοστελέχη θα συνεχίσουν να λαμβάνουν, από τα ταμεία του συλλόγου, τους πενταψήφιους μηνιαίους μισθούς τους, ενώ οι εκατοντάδες υπόλοιποι υπάλληλοι θα πάρουν το 80% των αποδοχών τους από το κράτος.

This is capitalism !!!

Δηλαδή ο Χένρι, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου στα 9.7 δις δολάρια (!), και έχοντας την ιδιοκτησία της Λίβερπουλ, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε καθαρά κέρδη ύψους 215 εκατ. ευρώ, βρήκε απλά την ευκαιρία να γλιτώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες και να περάσει το λογαριασμό στον Βρετανό φορολογούμενο!

«Είναι ντροπιαστικό για την ομάδα να έχει ιδιοκτήτη ένας Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, που φέρεται σαν τον Σκρουτζ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο... Να πληρώσει κανονικά ή να φύγει», ήταν μόνο μερικά από τα όσα άκουσε η διοίκηση του Τζον Χένρι, με τον μεγιστάνα, ωστόσο, να πράττει ακριβώς όπως... επιτάσσει η τάξη του και το ίδιο το σύστημα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία, δηλαδή, στις πλάτες των εργαζομένων κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.