ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Γεννηματά: «Αλλαγή πορείας με νέα κοινωνική συμφωνία»

Το πολιτικό διακύβευμα για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού, περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, η Φώφη Γεννηματά.

«Είναι προφανές ότι την επόμενη μέρα έχουμε μπροστά μας μία νέα μάχη που θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή που πιστεύει στην επιστροφή σε μια συντηρητική "κανονικότητα" και τη λιτότητα και περιμένει από τις αγορές να λύσουν όλα τα προβλήματα. Αυτή η συνταγή, το ξέρουμε καλά πια, οδηγεί να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι αδύναμοι» ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε: «Στον αντίποδα υπάρχει η αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύουμε εμείς. Για ένα οργανωμένο κράτος που εγγυάται και παρέχει τα δημόσια αγαθά σε όλους τους πολίτες. Με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Μια Νέα Αλλαγή και μια νέα Κοινωνική Συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύνταξη του ΕΣΥ αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ακόμη πως αυτή η μάχη θα δοθεί και στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη είναι για μας το πιο ασφαλές σπίτι που έχουμε, αλλά όχι αυτή η ΕΕ που χρειάζεται ριζική αλλαγή. Η πανδημία είναι ίσως ο μοχλός που χρειαζόμαστε, η μεγάλη ευκαιρία για Αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μακράς πνοής», τόνισε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε πως σ΄ αυτήν την μάχη το Κίνημα Αλλαγής θα είναι στην πρώτη γραμμή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.