ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να μην υποστείλει τη σημαία που σήκωσε ο Μητσοτάκης...

Για στήριξη της Οικονομίας πιέζει το ΚΙΝΑΛ

Τη σημαία της στήριξης της πραγματικής Οικονομίας στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, σηκώνουν στο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευθεί κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, στο Κίνημα Αλλαγής τονίζουν ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις βασικές πηγές χρηματοδότησης και αξιοποίησης πόρων, που κατά τους ίδιους, η κυβέρνηση δεν έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο:

- Δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί στόχοι, πράγμα που αφήνει ένα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο για να μπορέσει να ασκηθεί σοβαρή οικονομική πολιτική

- Λόγω της κρίσης, η χώρα μας έχει ενταχθεί στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης, που της δίνει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό, που μπορεί να κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία.

- Υπάρχουν συγκεκριμένοι πόροι και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ, οι οποίοι πρέπει να απορροφηθούν ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση.

Στην ανάγκη πίεσης της Ευρώπης για την έκδοση κορωνο-ομολόγου αναφέρθηκε για άλλη μία φορά η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον πρωθυπουργό να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι απολύτως αναγκαίο να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση νέο χρήμα μέσα από ένα κορωνο-ομόλογο, το οποίο θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους και δεν θα υπολογίζεται στο χρέος των κρατών. Ας το πούμε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για να μπορέσουν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια, σε φτωχοποίηση και κλείσιμο επιχειρήσεων», προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Τη σημαία που σήκωσε ο κ. Μητσοτάκης υπογράφοντας την επιστολή των εννέα προέδρων και πρωθυπουργών να μην την υποστείλει, να δείξει ότι την πιστεύει, να αγωνιστεί να γίνει πράξη τώρα, να πιεστεί τώρα η Γερμανία», είπε, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το γεγονός ότι την επιστολή υπογράφουν και πρωθυπουργοί από το σοσιαλιστικό κόμμα και από το λαϊκό, και από τον Νότο και από τον Βορρά της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.