ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαιτείται υπεύθυνη απάντηση για την χρήση μάσκας...

Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να «μείνουμε ασφαλείς»

«Δεν είναι ζήτημα μόνο των πολιτών». Αυτό ισχυρίζονται στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάγκη διασφάλισης της Υγείας του κόσμου, βγαίνοντας από την καραντίνα. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται την ανάγκη επίδειξης ατομικής ευθύνης από τον καθένα μας ξεχωριστά, πλην όμως επιμένουν να καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Επιλέγουν μάλιστα να χρησιμοποιούν αυτές τις δύο λέξεις, που δεν είναι άλλες από το νέο σύνθημα, εισερχόμενοι στη δεύτερη αυτή φάση διαχείρισης της κρίσης, όπως το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του : «Μένουμε Ασφαλείς».

«Είναι σαφές πως πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους ειδικούς όπως κάναμε όλη αυτή την περίοδο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς», υποστήριξε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι «είναι ώρες ευθύνης και σοβαρότητας προς τους πολίτες και πρωτίστως την υγεία τους». Θύμισε δε, με νόημα ότι στην αρχή της κρίσης, όλα τα πολιτικά κόμματα αποφάσισαν από κοινού ότι δεν θα υιοθετήσουν αντιπαραδείγματα που σχετίζονταν με την ‘ανοσία της αγέλης’ και ζήτησε σαφείς και υπεύθυνες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα στο τι πρέπει να γίνει με τις μάσκες.

«Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της οικονομίας για να ξεκινήσει και πάλι, πρέπει όμως η επιτροπή που λειτουργεί υπό τον κ. Τσιόδρα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να συνεχίσει την επιστημονική της λειτουργία και τον ρόλο που έχει ως τώρα», είπε, επαναφέροντας παράλληλα ένα από τα βασικά αιτήματα της Χαριλάου Τρικούπη το τελευταίο διάστημα. Την αναβάθμιση της χρήσης διαγνωστικών τεστ και την υιοθέτηση της χρήσης τεστ αντισωμάτων. Επιπροσθέτως, στο Κίνημα Αλλαγής ζητούν τα συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να πηγαίνουν σε σπίτια και να κάνουν ελέγχους, ενώ επιμένουν στην πραγματική και έμπρακτη αναβάθμιση του ΕΣΥ και στην ένταξη των εργαζομένων σε αυτό στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.