Neo

«Ιδού η διαφάνεια στις απευθείας αναθέσεις»

Η κυβέρνηση επικαλείται διαρκώς τον έκτακτο και επείγοντα χαρακτήρα της «κορωνοκρίσης», που επιβάλλει ενίοτε απευθείας αναθέσεις. Πράγματι, για ορισμένες από τις έκτακτες δαπάνες που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει χρόνος ούτε για διαγωνισμούς, ούτε για προκηρύξεις και άλλα τέτοια. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι στην Κουμουνδούρου δεν περνούν από... κόσκινο κάθε δαπάνη και απευθείας ανάθεση που αποφασίζει η κυβέρνηση, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να κάνουν την... κρίση ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Παππάς, ως αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας, διατύπωσε δημόσια μία ιδέα για να μην υπάρχει υποψία σκανδάλου ή ευνοιοκρατίας σε καμία δημόσια δαπάνη: πρότεινε, δηλαδή, να συσταθεί μία διακομματική επιτροπή που θα συνεδριάζει καθημερινά και, επί της ουσίας, θα είναι επιτροπή ελέγχου των απευθείας αναθέσεων.

Ωστόσο, το Μαξίμου πέταξε... στον κάλαθο των αχρήστων την πρόταση του Παππά, οπότε μόλις αρθούν τα μέτρα καραντίνας, θα πρέπει στην κυβέρνηση να ετοιμαστούν για δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. «Μέχρι να δικαιολογηθεί και να αιτιολογηθεί και το τελευταίο ευρώ», όπως ακούγεται σχεδόν καθημερινά στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των «κορυφαίων» της Κουμουνδούρου, αλλά και των μελών του «πρωινού καφέ»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.