ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε μουσικές του «αθάνατου» Θάνου Μικρούτσικου

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη - «Στη χώρα των αθώων»

Κυκλοφόρησε ο πολυαναμενόμενος νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη με τίτλο «Στη χώρα των αθώων»! Το ομώνυμο τραγούδι που έδωσε και το όνομα στον δίσκο το έχουμε ακούσει ήδη από τις αρχές του Φλεβάρη και προέρχεται από το άτιτλο ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στον οποίο ο εμβληματικός μας στιχουργός το εμπιστεύθηκε, αργότερα το μελοποίησε και το ονόμασε από μία φράση του ποιήματος, «Στη χώρα των αθώων».

Στο δίσκο ακούμε μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του Μ. Πασχαλίδη. Στον δίσκο ξεχωρίζει το κομμάτι «Δεν είναι μόδα πια τα γκρι», ντουέτο με τον Θάνο Μικρούτσικο, ακόμα περιλαμβάνονται δύο τραγούδια με τον Γιώργο Νταλάρα και μια συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Το album κυκλοφορεί από το «Ogdoo Music Group» σε δύο εκδόσεις, την απλή που περιλαμβάνει το cd και τους στίχους και την limited που συνοδεύεται από πολυσέλιδο βιβλίο, το οποίο περιέχει κείμενα του Μίλτου Πασχαλίδη σχετικά με το ιστορικό της δημιουργίας όλων των τραγουδιών, τους στίχους καθώς και φωτογραφικό υλικό από το στούντιο.

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός δίνει εν συντομία το στίγμα του δίσκου:

«Στη χώρα των αθώων»

Σ΄ αυτό τον τόπο που ποτέ δεν έφταιξε κανείς για τίποτα.

Κάτι τραγούδια από φίλους-με φίλους- για φίλους.

Λόγια του Μάνου Ελευθερίου, του Αλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του Μίλτου Πασχαλίδη.

Μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τραγουδούν «αθώοι» παρέα με το Μίλτο: ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Ενοχος»: ο Γιώργος Νταλάρας- ο μόνος που φταίει πάντοτε και για τα πάντα.

Καλή ακρόαση παίδες!

Όσο για την δύσκολη χρονική συγκυρία που συνέπεσε με την κυκλοφορία του δίσκου, ο Μίλτος Πασχαλίδης σημειώνει: «Προβληματίστηκα λίγο για το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην έκδοση του νέου βιβλίου - cd την παρούσα στιγμή. Ύστερα σκέφτηκα ότι μπορεί προσωρινά να μένουμε σπίτι, αλλά η ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματάει. Και, ευτυχώς, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παρέα έστω κι από απόσταση...».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.