ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τομεακή Επιτροπή Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

ΚΚΕ για προτάσεις ΣΒΕ: «Εργοδοσία-κυβέρνηση αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων»

Τις «προκλητικές προτάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στηλίτευσε, με σχόλιό της, η Τομεακή Επιτροπή Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «ανταγωνίζεται τον ΣΕΒ για το ποιος θα ζητήσει περισσότερα από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των εργαζομένων».

Αναλυτικά η Τομεακή Επιτροπή Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Μετά τα αιτήματα για «ευγνωμοσύνη» προς τους βιομηχάνους για τις «δωρεές» τους, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας επανέρχεται με νέες προτάσεις ξεδιπλώνοντας τις προκλητικές αξιώσεις του σε βάρος των εργαζομένων, ανταγωνιζόμενος τον ΣΕΒ για το ποιος θα ζητήσει περισσότερα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι αντεργατικές τους αξιώσεις είναι:

- Θεσμοθέτηση της ευελιξίας του ωραρίου εργασίας, δηλαδή δουλειά λάστιχο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της παραγωγής, ρίχνοντας κατακόρυφα τα ήδη τσακισμένα μεροκάματα των εργαζομένων.

- Επιπλέον μείωση και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, δηλαδή από τον κλεμμένο ιδρώτα των εργαζομένων. Και όλα αυτά την ώρα που μας ζητάνε και «ευχαριστώ» για χορηγίες μερικών χιλιάδων ευρώ προς τα νοσοκομεία!

- Περισσότερα «αναπτυξιακά πακέτα», φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, την ώρα που οι εργαζόμενοι με έμμεσους και άμεσους φόρους καλύπτουν το 90% του κρατικού προϋπολογισμού

Το σύνολο των απαιτήσεων του ΣΕΒ επιβεβαιώνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, βλέποντας μπροστά τη νέα καπιταλιστική κρίση. Δεν τους φτάνουν όσα πήραν, αλλά απαιτούν νέες επιδοτήσεις, νέα δώρα.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε, την επικαιρότητα του συνθήματος Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα! Αναδείχθηκε με πιο οξυμένο τρόπο ότι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες παρασιτούν σε βάρος των εργαζομένων, στερώντας τους τη δυνατότητα να ζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, χωρίς να τους κλέβουν τον πλούτο που παράγουν!

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους θα δώσουν μαχητική απάντηση στα σχέδια των βιομηχάνων ξεκινώντας από τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες χώρους δουλειάς την Τρίτη 28 Απρίλη και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.