ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ενημέρωση σε τέτοιες συνθήκες, πρέπει να αφορά και τα μέτρα που οφείλει να παίρνει το κράτος για τη δημόσια υγεία»

Κομνηνάκα: «Ζεστό χρήμα στους καναλάρχες στο όνομα της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό»

«Είναι φυσικά σημαντικό στοιχείο η ενημέρωση των πολιτών από την πολιτική προστασία, αλλά η ενημέρωση, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, πρέπει να αφορά και τα μέτρα που οφείλει να παίρνει το κράτος για τη δημόσια υγεία και την κάλυψη των αναγκών του δημόσιου συστήματος υγείας. Θέλουμε καθεστώς πλήρους διαφάνειας, ειδικά για τις δημόσιες δαπάνες, δεδομένου ότι είναι μεγάλες οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από το κράτος», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την επικοινωνιακή-ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ, για τα μέτρα πολιτικής προστασίας.

«Δεν υπήρξε ενημέρωση σε ποια Μέσα και με ποια κριτήρια γίνεται η κατανομή της δαπάνης. Το κράτος οφείλει να ενημερώνει τον ελληνικό λαό και δεν πιστεύουμε ότι η ενημέρωση αυτή πρέπει να γίνεται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας», είπε η βουλευτής και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο για να προβάλλονται δωρεάν αυτά τα μηνύματα.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοούμε ότι σε τέτοιες κρίσεις πλήττεται και κομμάτι του Τύπου αλλά θα μπορούσαν να προβλεφθούν άλλα μέσα για τη στήριξη της λειτουργίας του και των εργαζομένων», είπε η Μαρία Κομνηνάκα και πρόσθεσε: «Δεν διασφαλίζεται η πολυφωνία, αφού ο χρόνος που διατίθεται στην αντιπολίτευση είναι πολύ περιορισμένος για τις θέσεις της, όπως περιορισμένος είναι ο χρόνος που δίνεται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη αλλά έχει εξαφανιστεί η φωνή τους, αναφορικά με τις ανάγκες του συστήματος. Δεν μπορεί τα μηνύματα του κράτους να μεταδίδονται με όρους διαφήμισης και δεν πρέπει να αφήνονται χαραμάδες για αμφισβητούμενες συναλλαγές και να δημιουργείται έδαφος για να δημιουργούνται ερωτηματικά για τέτοιες δαπάνες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.