Neo

Κομβικός ρόλος την «επόμενη μέρα» για τον Παπαδημούλη

Κομβικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ευρωβουλή αμέσως μόλις τελειώσει η πανευρωπαϊκή καραντίνα και συνέλθει ξανά σε σώμα -δια ζώσης- το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού όλα δείχνουν ότι οι «ζυμώσεις» μεταξύ των προοδευτικών ομάδων της ΕΕ για την έκδοση ευρωομολόγου και την αποτελεσματική διαχείριση της «κορωνοκρίσης» θα πάρουν φωτιά.

Ο Παπαδημούλης, που ούτως ή άλλως ήταν, ήδη από την προηγούμενη Ευρωβουλή, η «ψυχή» της πρωτοβουλίας της «Προοδευτικής Συμμαχίας» μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων, αναμένεται ως αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής να αποτελεί τη «γέφυρα» μεταξύ αυτών των τριών πολιτικών ομάδων, προκειμένου η Ευρωβουλή να πιέσει όσο μπορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.

Μάλιστα, ειδικά σε μία περίοδο που η Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ φαίνεται να είναι έτοιμη να «δυσαρεστήσει» το Βερολίνο, ενώ και στο εσωτερικό της γερμανικής πολιτικής σκηνής παρατηρούνται σοβαρά ρήγματα, κάθε πίεση προς τη σωστή κατεύθυνση μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και αυτό φαίνεται πως στο Βερολίνο το γνωρίζουν, αν κρίνει κανείς από την χθεσινή καταγγελία του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αποκλεισμός του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνάντηση των Προέδρων της ΕΕ είναι προκλητικός! Τον επέβαλαν Μέρκελ-Ρούτε», υπογράμμισε στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για να προσθέσει: «Οι αρνητές του κορωνομολόγου και της ουσιαστικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης υπονομεύουν την ευρωπαϊκή συνοχή, κουρελιάζουν τη Δημοκρατία και τρέφουν την Ακροδεξιά», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, δείχνοντας αποφασισμένος να παίξει κεντρικό ρόλο στις ζυμώσεις που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες μεταξύ Βρυξελλών, Στρασβούργου, Παρισίων και Βερολίνου...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.