ΕΛΛΑΔΑ

79 διασωληνωμένοι - 16 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά, 86 νεκροί στην Ελλάδα

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανακοινώνει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ.Τσιόδρας έκανε γνωστό ότι άλλοι τρεις άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα στα 86. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 1.955. Στις Εντατικές Μονάδες όλης της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και με το 77% αυτού του συνόλου να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι υπερήλικες.

Το 57% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ στα θύματα γυναίκες είναι οι 23. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.464 δείγματα. Λιγότερο από το 3% των κρουσμάτων είναι παιδιά, ενώ άνω των 65 ετών είναι το 21% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ το 30% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα από 18-39 ετών και οι υπόλοιποι βρίσκονται στην ομάδα 40-64 ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.