ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα έχουν ανασταλεί από τις 10 Μαρτίου

Κορωνοϊός: Aντίθετοι στην επιστροφή στις προπονήσεις οι παίκτες της La Liga

Τι και αν η Ισπανία θρηνεί περισσότερους από 21.000 νεκρούς από κορωνοϊό και περισσότερα από 208.000 κρούσματα, η διοργανώτρια Αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έχουν συμφωνήσει, σχετικά με τους όρους για την επιστροφή στις προπονήσεις, που έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας!

Στην εν λόγω απόφαση αντιδρούν αρκετοί παίκτες από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας, οι οποίοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ ο SARS-COV-2 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή και είναι αντίθετοι με τα σχέδια της La Liga για «κλειστά» κέντρα προπόνησης, όπως δήλωσε η ένωση Ισπανών ποδοσφαιριστών (AFE).

Οι αρχηγοί και από τις 42 ομάδες της La Liga και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την ένωση παικτών (AFE) για να συζητήσουν τους όρους επιστροφής.

Αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για επιστροφή σε προπονήσεις ή αγώνες, τόσο η La Liga όσο και η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχουν δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο επικεφαλής της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, δήλωσε ότι οι ισπανικοί σύλλογοι θα χάσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ εάν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί. Επεξεργάζονται πρωτόκολλο που καθορίζει όρους για την επιστροφή στην προπόνηση, το οποίο συνιστά στις ομάδες να κρατούν «κλειστούς» χώρους για προπόνηση σε εγκαταστάσεις, μια κίνηση στην οποία ο Σέρχιο Μπουσκέτς της Μπαρτσελόνα δήλωσε αντίθετος.

Οι αρχηγοί υπογράμμισαν την αντίθεσή τους με αυτή την προοπτική, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης , δήλωσε εκπρόσωπος της AFE, προσθέτοντας ότι οι παίκτες θα ενημερώσουν το υπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Υγείας για τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιστροφή σε δράση.

«Οι παίκτες έχουν δείξει την απόλυτη ανησυχία τους για την κατάσταση που βιώνει η κοινωνία αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα για τις συνθήκες υγείας στις οποίες θα βρεθούν όταν επιστρέψουν στην κανονική δραστηριότητα», πρόσθεσε. Παίκτες από τους κορυφαίους συλλόγους της Ισπανίας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ ο κορωνοϊός εξακολουθεί να αποτελεί απειλή και είναι αντίθετοι με τα σχέδια της La Liga για «κλειστά» κέντρα προπόνησης, όπως δήλωσε η ένωση Ισπανών ποδοσφαιριστών (AFE).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.