ΚΟΣΜΟΣ

Καθησυχάζει η Ντάουνινγκ Στριτ - «Θα είναι σύντομα πάλι πίσω»

Κορωνοϊός: «Χορηγήθηκε οξυγόνο στον Μπόρις Τζόνσον», αναφέρουν οι Times!

Στο νοσοκομείο θα παραμείνει και σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εισήχθη χθες με «επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού», δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον ιό, ενώ οι Times του Λονδίνου γράφουν ότι του χορηγήθηκε οξυγόνο!

Η εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού έγινε στο νοσοκομείο «St. Thomas» στο Γουεστμίνστερ στις 8:00 χθες το βράδυ, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, αφού συνέχισε να έχει υψηλό πυρετό. Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε χθες πως η εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν ήταν μέτρο «επείγουσας ανάγκης» αλλά για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ωστόσο, η εφημερίδα Times του Λονδίνου ανέφερε πως στον Μπόρις Τζόνσον χορηγήθηκε οξυγόνο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με άλλα βρετανικά δημοσιεύματα, η κατάσταση της υγείας του δεν έχει μεν επιδεινωθεί, αλλά δεν έχει υποχωρήσει, με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Προσπαθεί να καθησυχάσει το κοινό η Ντάουνινγκ Στριτ

Κι ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ προσπαθεί να καθησυχάσει το κοινό λέγοντας πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει «ήπια συμπτώματα» του κορωνοϊού, κάποιοι βοηθοί του φέρεται να «ανησυχούν όλο και περισσότερο» για την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, με τον Μπόρις Τζόνσον να «βήχει έντονα» κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων».

Ο Μπόρις Τζόνσον, «ήταν πιο βαριά άρρωστος από ότι τόσο αυτός όσο και οι υπάλληλοί του ήταν διατεθειμένοι να παραδεχτούν» σύμφωνα με την Guardian, επικαλούμενη πηγή που λέει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «παρακολουθείται από γιατρούς που ανησυχούν για την αναπνοή του».

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειαστεί»

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ μετά την εισαγωγή του Βρετανού ηγέτη χθες, Κυριακή, στο νοσοκομείο.

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Τζένρικ αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Ντάντριτζ κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να «ξεκουραστεί, να φροντίσει τον εαυτό του και να αφήσει τους άλλους να σηκώσουν το βαρύ φορτίο».

«Προληπτικό μέτρο» η εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε χθες: «Ακολουθώντας την συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός απόψε θα γίνει δεκτός στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού, δέκα ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί το προσωπικό του NHS για όλη την απίστευτα σκληρή δουλειά του και παροτρύνει το κοινό να συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της κυβέρνησης για την παραμονή στο σπίτι».

Την ίδια ώρα, και η αρραβωνιαστικιά του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, που είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί, υποφέρει από συμπτώματα του κορωνοϊού. Το Σάββατο έγραψε στο twitter: «Πέρασα την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού. Δεν χρειάστηκε να κάνω το τεστ και μετά από 7 ημέρες ανάπαυσης, αισθάνομαι πιο δυνατή και είμαι στο στάδιο της ανάρρωσης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.