ΚΟΣΜΟΣ

«Θέλουμε να τηρήσουν την καραντίνα»

Kορωνοϊός: Διαδηλώσεις για μέτρα προστασίας σε εργοστάσια στο Μεξικό

Άλλοι 37 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα σε ένα 24ωρο στην ασθένεια COVID-19 στο Μεξικό, όπου εντοπίστηκαν 450 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε έτσι τους 486, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπέρασε τις έξι χιλιάδες και ανέχεται πλέον σε 6.297.

Στη Σιουδάδ Χουάρες, πόλη πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας, έχουν εντοπιστεί 82 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 19 ασθενείς έχουν υποκύψει.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις έξω από εργοστάσια, ανάμεσά τους και κάποια που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες, μετά τους θανάτους εργαζομένων που συνάδελφοί τους λένε πως οφείλονταν στον κορωνοϊό.

Πολλοί εργαζόμενοι της «Lear Corporation», κατασκευάστριας καθισμάτων αυτοκινήτων με έδρα το Μίσιγκαν, έχουν πεθάνει στη Χουάρες, επιβεβαίωσε η διεύθυνσή της στο πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς».

Η «Honeywell International Inc» επίσης επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιό της στη Χουάρες πέθανε στο σπίτι του όπου είχε τεθεί σε αυτοαπομόνωση αφού εξετάστηκε από γιατρό.

Χθες δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το εργοστάσιο της «Honeywell Ademco», όπου κατασκευάζονται συστήματα ανίχνευσης πυρός και συναγερμοί, απαιτώντας να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του. «Θέλουμε να τηρήσουν την καραντίνα», είπε ο Μάριο Σέσαρ Γκονσάλες. «Ο διευθυντής μας είπε ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι οι συναγερμοί είναι απαραίτητο να φτιάχνονται αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Πριν λίγες μέρες και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν τη  σε διαμαρτυρία έξω από ένα νοσοκομείο για να ζητήσουν προστατευτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση στην Πόλη του Μεξικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.