ΚΟΣΜΟΣ

Την ώρα που ο Τραμπ συνεχίζει να ασχολείται με την οικονομία και τους τρόπους ανάκαμψης του κεφαλαίου...

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση των θανάτων στις ΗΠΑ - Ξεπέρασαν τους 23.600 οι νεκροί

Η δραματική κατάσταση στις ΗΠΑ δεν έχει τελειωμό, καθώς ως το βράδυ της Δευτέρας καταγράφηκαν 1.509 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, αριθμός σχεδόν ίσος με εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη, ενώ μέχρι τώρα οι νεκροί τη χώρα οδεύουν ολοταχώς για τους 24.000 και τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 587.000...

Συγκεκριμένα, ο νεότερος απολογισμός αύξησε σε 23.644 το σύνολο των νεκρών της Covid-19, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ανέρχονται πλέον σε 587.173, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Χθες, Δευτέρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, ξεπεράστηκε το συμβολικό όριο των 10.000 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο εκτίμησε πάντως ότι «το χειρότερο» στάδιο της κρίσης έχει «ξεπεραστεί», καθώς ο καθαρός αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία (η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που εισήχθησαν και αυτών που έλαβαν εξιτήριο) βρίσκεται σε πτώση.

Ενώ, σύμφωνα με τον διευθυντή του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, οι ΗΠΑ «πλησιάζουν στην κορύφωση» της πανδημίας.

Ανησυχία για την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Τραμπ αναζητεί τρόπους και σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας από τις αρχές Μαΐου, καθώς η ισχυρότερη οικονομικά δύναμη στον κόσμο απειλείται με μία από τις χειρότερες υφέσεις εδώ και έναν αιώνα. Οι κυβερνήτες αρκετών Πολιτειών είναι επιφυλακτικοί μπροστά σε ένα τέτοιο σχέδιο, λόγω της αβεβαιότητας που εξακολουθεί να υπάρχει σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ προχωρεί στη συγκρότηση διαφόρων επιτροπών προκειμένου να συλλέξει τις αντιδράσεις των επιχειρήσεων, καθώς ο ίδιος πιέζει για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μία ημέρα πριν ο ίδιος -όπως υποσχέθηκε- προχωρήσει στην ανακοίνωση της ομάδας δράσης που θα έχει ως στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Λευκός Οίκος δίνει μάχη για να ενισχύσει τις συμμετοχές σ' αυτή, να προσδιορίσει τα καθήκοντα ηγεσίας που θα έχει, αλλά και να καθορίσει τον ακριβή στόχο της δράσης της. Ο Τραμπ προωθεί το «Συμβούλιο για το Άνοιγμα της Χώρας μας» ως μία ομάδα δράσης που θα συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεων με τη συμμετοχή «σπουδαίων επιχειρηματικών ηγετών», αλλά και «σπουδαίων γιατρών» που θα παρέχουν συμβουλές για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της Covid-19.

Μέχρι χθες το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον) ο Λευκός Οίκος δεν είχε αποφασίσει ποιος εντός της αμερικανικής κυβέρνησης θα τεθεί επικεφαλής του αναφερόμενου συμβουλίου και πώς αυτό θα διαφέρει από τα όργανα που ήδη υπάρχουν, όπως το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο, το οποίο συντονίζει ζητήματα οικονομικής πολιτικής για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.