ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο τα κρούσματα - Προειδοποιούν οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ θρηνούν άλλους 1.330 νεκρούς σε 24 ώρες κι όμως ετοιμάζουν άρση μέτρων...

Συνεχίζει να μεγαλώνει η μακάβρια λίστα θανάτου στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού, καθώς καταγράφηκαν άλλοι 1.330 νεκροί εξαιτίας της πανδημίας το προηγούμενο 24ωρο, ενώ τις τελευταίες ώρες 574 άνθρωποι προστέθηκαν στα θύματα του ιού, με τη χώρα να θρηνεί πλέον 55.415 ζωές, με το ανεπαρκέστατο σύστημα υγείας της ισχυρότερης οικονομικά δύναμης στον κόσμο να έχει «ξεγυμνωθεί» πλήρως... Κι όμως, ακόμη και αυτό δεν είναι ικανό για να μην αρθούν τα μέτρα, υπό την πίεση των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς άλλες πέντε Πολιτείες είναι έτοιμες να διακόψουν το lockdown, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών...

Πέραν των δεκάδων χιλιάδων νεκρών, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο! Συγκεκριμένα, οι μολυσμένοι από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 987.322! Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία, σε αριθμό θανάτων όσο και κρουσμάτων μόλυνσης.

Άλλες πέντε Πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν τα μέτρα

Την ίδια ώρα, άλλη μια ομάδα Πολιτειών ετοιμάζεται να άρουν τους περιορισμούς από αυτήν την εβδομάδα, όπως απαιτούν σειρά μεγάλων βιομηχανιών και μονοπωλιακών ομίλων, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών δημόσιας υγείας ότι η αύξηση των επαφών μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων της Covid-19 και με φόντο και τις σκόρπιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με ανθρώπους να ζητούν να αρθούν τα μέτρα παραμονής στο σπίτι.

Το Κολοράντο, το Μισισίπι, η Μινεσότα, η Μοντάνα και το Τενεσί, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Πολιτειών, θα αρχίσουν το πείραμα της «επανεκκίνησης της οικονομίας», χωρίς όμως να διαθέτουν την υποδομή για διαγνωστικές εξετάσεις και ιχνηλάτιση των επαφών, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση των μολύνσεων. Η Τζόρτζια, η Οκλαχόμα, η Αλάσκα και η Νότια Καρολίνα έχουν ήδη κάνει τα βήματα για να ξανανοίξουν την οικονομία τους.

Η Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες έχουν παρατείνει τους περιορισμούς μέχρι τα μέσα Μάη. Άλλες Πολιτείες, κυρίως αυτές με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, υιοθετούν μια πιο επιθετική προσέγγιση. Το Τενεσί ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει από σήμερα να επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια. Σήμερα λήγουν επίσης και οι εντολές για παραμονή στο σπίτι στην Πολιτεία του Μισισίπι. Στη Μοντάνα, οι επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, αλλά θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στη Μινεσότα περίπου 80.000-100.000 άνθρωποι, εργαζόμενοι σε βιομηχανίες και σε γραφεία, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Στο Κολοράντο, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις έδωσε το πράσινο φως για να επαναλειτουργήσουν από την Παρασκευή τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα εργαστήρια τατουάζ. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα λιανικής, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι.

Η άρση των περιορισμών δεν είναι ομοιόμορφη στο Κολοράντο. Για παράδειγμα, το Ντένβερ παρέτεινε την εντολή για παραμονή στο σπίτι μέχρι τις 8 Μάη, όμως οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να πάνε οδικώς σε μια γειτονική κομητεία αν θέλουν να κουρευτούν.

Οκτώ Πολιτείες δεν εξέδωσαν ποτέ εντολές για παραμονή στο σπίτι: το Άρκανσο, η Αϊόβα, η Νεμπράσκα, η Βόρεια Ντακότα, η Οκλαχόμα, η Νότια Ντακότα, η Γιούτα και το Ουαϊόμινγκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.