ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένουν σε περιορισμό άλλες περιοχές σε Καστοριά-Ξάνθη-Λάρισα

Κορωνοϊός: Λήγει η καραντίνα σε Εχίνο Ξάνθης και Φούστανη Πέλλας

Σήμερα ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα, δύο περιοχές που μπήκαν σε απόλυτο καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους των χωριών για την υπομονή τους και την πειθαρχία που έδειξαν στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αλλά και τις δημοτικές αρχές για την εξαίρετη συνεργασία τους. Σύντομα και μετά το τέλος του εφιάλτη, θα βρεθώ ξανά κοντά τους για να τους σφίξω από κοντά το χέρι και να δω τα χαμογελαστά πρόσωπα περήφανων πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα νέα κρούσματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πού παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Εκτός από τα θετικά νέα, ωστόσο, η καραντίνα θα παραταθεί έως τις 27 Απριλίου σε ορισμένες περιοχές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα από 10 έως 15 μέρες σε ορισμένες περιοχές που ήδη είναι σε καθεστώς καραντίνας, για προληπτικούς λόγους.

Η περιοχή Μεσοποταμίας στην Καστοριά θα παραμείνει για άλλες δέκα ημέρες σε καραντίνα, η οποία πλέον λήγει στις 24 Απριλίου. Λίγο παραπάνω, ως τις 27 Απριλίου, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Επίσης, η καραντίνα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για άλλες πέντε ημέρες καθώς αποφασίστηκε να μείνει σε ισχύ έως τις 20 Απριλίου. Σε καραντίνα έχει μπει και η περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας, καθώς και ένας οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.