ΚΟΣΜΟΣ

Σε «καραντίνα» τα εργασιακά δικαιώματα με αφορμή την πανδημία

Κορωνοϊός: Σε διαθεσιμότητα πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό των επιχειρήσεων στη Βρετανία!

Σχεδόν το 50% των εταιριών στη Βρετανία αναμένεται να θέσουν σε διαθεσιμότητα πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού τους, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια (BCC), με τον κορωνοϊό να θέτει σε «καραντίνα» και τα εργασιακά δικαιώματα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου,

Η έρευνα υπογραμμίζει την ουσιαστική ανάγκη χορήγησης κυβερνητικής βοήθειας, καθώς η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδεύει προς τη στασιμότητα. Η κυβέρνηση στο Λονδίνο έχει υποσχεθεί τη χορήγηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων λιρών με τη μορφή βοήθειας προς τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων ενισχυμένου κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Σε διαθεσιμότητα μπορεί να τεθούν 36.000 υπάλληλοι της British Airways!

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι βρετανικές αερογραμμές (British Airways-ΒΑ), ιδιοκτησίας της IAG, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θέτουν σε διαθεσιμότητα 36.000 υπαλλήλους τους, μετέδωσε το BBC.

Η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία ήρθε σε ευρεία συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων Unite η οποία προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας ποσοστού 80% των πληρωμάτων καμπίνας της Β.Α., όπως επίσης, του προσωπικού εδάφους, των μηχανικών, αλλά και του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της, σύμφωνα με το BBC.

Τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού. Οι συνομιλίες με το συνδικάτο συνεχίζονται, ανέφερε η British Airways σε σύντομη δήλωσή της προς το Reuters.

Την ίδια ώρα, ο κορωνοϊός συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Βρετανία ως συνέπεια των καθυστερημένων αποφάσεων από πλευράς της κυβέρνησης Τζόνσον. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες έχασαν τη ζωή τους 563 άτομα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων πάνω από τα 2.300.

«Αυτή ήταν μια θλιβερή, πολύ θλιβερή μέρα», ήταν το σχόλιο του Βρετανού πρωθυπουργού ο οποίος έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.